Заяву про відставку Яценюк поклав Порошенкові ще 3 квітня. Той каже, що коаліція під Гройсмана буде 12-го

Президент Петро Порошенко сподівається, що вже у вівторок, 12 квітня у Верховній Раді буде створено коаліцію, яка того ж дня внесе на затвердження кандидатуру прем’єр-міністра.
Про це глава держави заявив в інтерв’ю українським телеканалам у неділю, 10 квітня, ввечері.

“Я повністю погоджуюсь, що далі терпіти безвладдя неможливо. Я чекаю, що відповідальні депутати забезпечать створення коаліції у вівторок і внесуть кандидатуру прем’єра. У вівторок ми повинні мати коаліцію і внесену кандидатуру прем’єра”, – наголосив він.

На уточнювальне питання, чи це буде Володимир Гройсман, Порошенко відповів: “Я очікую, що це буде Гройсман. Але я буду працювати з будь-яким прем’єром”.

Нагадаємо, про те, що нову коаліцію буде створено 12 квітня, Петро Порошенко заявив ще 3 квітня, перед візитом до Японії, коли підписав указ про звільнення генпрокурора Шокіна.

Голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі в соцмережі повідомив, що заяву про відставку Яценюка президентові принесли під час його (Саакашвілі) зустрічі з Порошенком на Банковій, тобто того-таки 3 квітня.

Тепер Порошенко сьогодні висловив сподівання, що цього тижня Верховна Рада також затвердить програму дій уряду.

Крім того, він заявив, що після обрання у ВР нового прем’єра почне консультації щодо кандидатури нового генерального прокурора.

“Одразу після обрання прем’єра, я почну консультації з керівниками усіх парламентських фракції щодо кандидатури майбутнього генпрокурора. Впевнений, що зможемо це робити цього тижня”, – сказав президент.

Оприлюднити прізвище кандидата на посаду генпрокурора Порошенко пообіцяв після відсіву кандидатур, “які можуть виявитися менш прохідними”.

Нагадаємо, сьогодні, внаслідок домовленостей “Народного фронту” і Блоку Порошенка, про свою відставку з посади прем’єр-міністра заявив Арсенія Яценюк. Він сказав, що у вівторок, 12 квітня, відповідне подання буде внесене до Верховної Ради.

Читайте також:
Прокурорський клінч: влада не в змозі зберегти Шокіна, майдан – привести свого ставленика

Гройсман презентував свою програму. Ляшку не сподобалося

“Ідея й пряник”. Як у Раді творять нову коаліцію без Тимошенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна