Високий полковник Нацгвардії намагався підкупити військового прокурора

 

Заступник начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України намагався дати хабар військовому прокурору одного з гарнізонів Південного регіону за закриття кримінальної справи. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури ПРУ.

Згідно з повідомленням, полковника підозрюють у причетності до задокументованої схеми системного розкрадання державних коштів, призначених для забезпечення соціально-побутових потреб військовослужбовців у зоні проведення АТО.
Попередні збитки від цієї його діяльності оцінюють у майже 2 мільйони гривень.

За закриття цієї справи підозрюваний пропонував військовому прокурору 130 тисяч гривень.

8 квітня під час передачі хабара його затримали.

Зараз готується повідомлення про підозру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) та клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у вигляді тримання під вартою.

“Таким чином, зазначений полковник до своєї можливої причетності до розкрадання державних коштів впевнено додав іще від 4 до 8 років за спробу дати хабар”, – зазначають у прокуратурі.

Читайте також:
СБУ затримала на хабарі свого ж офіцера

Голову черкаської поліції затримали на хабарі за переатестацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна