Нардепи від “Народного фронту” спонукали голову “Укргазвидобування” укладати невигідні контракти

 

Депутати “Народного фронту” Поляков і Дейдей намагалися змусити голову “Укргазвидобування” укладати невигідні контракти і переплачувати за обладнання.
Про це написав у соцмережі народний депутат, голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв (“Самопоміч”).

“Керівництво цієї компанії стверджує, що на них тиснуть двоє парламентаріїв з “Народного фронту”, щоб примусити укладати невигідні контракти – переплачувати за обладнання. І називають конкретні прізвища – Максима Полякова і Євгена Дейдея”, – написав він.

Як зазначив Соболєв, це та рідкісна ситуація, коли у держкомпанії не приховують, а оприлюднюють потенційну корупційну складову.

“Антикорупційний комітет провів відкриті слухання. Були запрошені як керівники “Укргазвидобування”, так і двоє народних депутатів з “Народного фронту”. Ці депутати відмовилися від участі у слуханнях”, – написав народний депутат.

Соболєв вважає, що якщо людина права і вона хоче пояснити свою правоту – то принаймні прийде на засідання парламентського комітету, де організовані спеціальні відкриті слухання з проблеми. “Відмова прийти говорить сама за себе”, – зазначив Єгор.

“Важливо, що буде далі – ця справа має бути під парламентським контролем, проводити слідство має Антикорупційне бюро, бо саме вони мають повноваження для розслідування цієї справи. У будь-якій цивілізованій країні парламентарій, який потрапляє у корупційний скандал, так само, як і президент або прем’єр – якщо він не може надати доказів своєї невинуватості, він має йти у відставку”, – підсумував Соболєв.

Варто зазначити, що раніше голова ПАТ “Укргазвидобування” Олег Прохоренко також звинуватив народних депутатів від “Народного фронту” в “корупційному втручанні” у роботу держпідприємства.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна