Між Україною й Польщею “відкрили небо”. Агов, лоукости!

 

Між Польщею і Україною знято обмеження на частоту регулярних польотів між країнами. Про це повідомила прес-служба управління цивільної авіації Польщі.
Як зазначає Центр транспортних стратегій, вказана норма набрала чинності 17 березня ц.р. відповідно до двосторонньої угоди.

Таким чином, між Україною та Польщею фактично запроваджено режим “відкритого неба”.

Раніше діючі угоди дозволяли авіакомпаніям літати між будь-якими містами будь-якій кількості авіакомпаній, однак було обмежено число польотів.
Зокрема, між Києвом і Варшавою авіакомпанії кожної зі сторін могли виконувати до 14 зворотних рейсів на тиждень, а за іншими напрямками – до 10 рейсів на тиждень.

Отже, на даний момент Україна повністю лібералізувала авіасполучення з Іспанією, Італією, Польщею та США: повністю знято обмеження на число маршрутів, авіакомпаній і число рейсів.
Утім локост-перевізники не поспішають відкривати нові рейси до України, зауважує Aviation Today.

Наразі залишається заблокованим питання “відкритого неба” між Україною і ЄС.
Угода про спільний авіаційний простір, яку парафували ще восени 2013 року, досі не підписана.
“Причина одна – стара територіальна суперечка двох європейських країн. Поки Велика Британія і Іспанія не домовляться про статус Гібралтару, підписання угоди буде відкладатися”, – пояснював міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Читайте також:
Почало діяти “відкрите небо” між Україною та США

Ізраїль готує “відкрите небо” для України слідом за Штатами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна