Каталонія підтвердила свою незалежність

 

Після кількатижневих дебатів парламент Каталонії підтвердив резолюцію про незалежність, анульовану раніше Конституційним судом Іспанії.
Про це повідомляє видання El Pais.

За визнання чинності резолюції, прийнятої 9 листопада минулого року, проголосував 71 депутат. Проти були 52 парламентарі.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Конституційний суд Іспанії відхилив декларацію про незалежність Каталонії – найпотужнішої автономії у складі країни – та заявив, що вона суперечить конституції королівства.
У відповідь на аргументи, що Конституційний суд Іспанії не має права розглядати цю справу, суд ствердив, що це (рішення про незалежність Каталонії) виходить за рамки політичних подій, оскільки воно тягне за собою юридичні наслідки, тобто відділення від Іспанії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна