СБУ затримала на хабарі свого ж офіцера

 

Співробітники внутрішньої безпеки СБ України спільно з військовою прокуратурою викрили на хабарництві офіцера СБУ та одного з керівників поліції Чернівецькій області.

За повідомленням прес-центру відомства, підполковник СБУ та майор поліції вимагали гроші від посадовця одного з контролюючих органів, який організував контрабандний канал переправлення з України підакцизних товарів. “Прикриття” нелегального бізнесу офіцери оцінили у двадцять 2 тисячі гривень щомісяця.

Співробітники спецслужби затримали здирників в обласному центрі під час отримання грошей.

Порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).

Читайте також:
Керівника тервідділу поліції Києва пов’язали на хабарі начальнику в розмірі $10 тис.

Спецслужба: за шпигунство на користь Росії арештовано десятки СБУшників,
і добровольці не святі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна