Тимошенко вийшла з процесу творення коаліції та оголосила про свою опозицію

 

Лідерка партії ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила про перехід її політичної сили в опозицію.
Про це вона сказала сьогодні, 5 квітня, у Львові після партійної конференції, повідомила прес-служба “Батьківщини”.

“Сьогодні я можу оголосити консолідоване рішення нашої політичної сили. Ми прийняли рішення, що ми виходимо з безперспективного переговорного процесу про створення нової коаліції. Ми переходимо в демократичну, проєвропейську опозицію”, – проголосила Тимошенко.

“Ми йдемо на достатньо впевнену боротьбу проти старої системи, проти злиття нової постмайданної влади та старої олігархічної мафії. Ми йдемо на боротьбу проти знищення економіки України, проти знищення життя кожної української родини”, – заявила лідерка ВО “Батьківщина”.

Водночас Юлія Тимошенко зазначила, що її політична команда в парламенті буде й надалі підтримувати потрібні для держави законодавчі ініціативи.
“Якщо в парламенті будуть народжуватися законопроекти, які реально потрібні країні, які можуть допомогти людям в цей складний час, наша команда в парламенті буде голосувати за те, що ми вважаємо правильним і потрібним”, – додала вона.

Тимошенко підкреслила, що перехід в опозицію є єдиним правильним рішенням за нинішніх соціальних та економічних умов.
“Інакше ми можемо як демократична сила бути ширмою, прикриттям до цього неподобства, що робиться за лаштунками”, – сказала лідерка “Батьківщини”.

Нагадаємо, фракція ВО “Батьківщина” вийшла з коаліції “Європейська Україна” 17 лютого.
До минулого тижня у Верховній Раді велися переговори про нову коаліцію за участі Блоку Порошенка, “Народного фронту” й “Батьківщини”, останній була відведена квота в уряді, однак у вирішальний момент фракція “Батьківщини” висунула додаткові вимоги. Тепер ідеться про доформування коаліції БПП й “НФ” без Тимошенко, а за участю позафракційних.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна