Строковики, яких призивуть через місяць, проходитимуть службу поза зоною АТО

 

Солдати-строковики, яких почнуть призивати до ЗСУ через місяць, проходитимуть службу винятково поза межами АТО. Про це сьогодні, 5 квітня, на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Олексій Чернобай.

Він нагадав, що, відповідно до указу президента України, з 5 травня розпочнеться черговий призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних силта інших військових формувань. Призов триватиме до 30 червня.

Чернобай зазначив, що чисельність громадян, яких планується призвати, уточнюється і залежатиме від заходів державних силових структур.

Призову підлягатимуть громадяни України, яким до дня відправлення у військову частину виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягли 27-річного віку й не мають права на звільнення або відстрочку від строкової військової служби.

Речник нагадав, що термін строкової служби становить півтора року для тих, хто не має повної вищої освіти, та один рік – для тих, хто її має.

Відповідно до розпорядження президента України, солдати-строковики проходитимуть службу винятково поза межами району проведення АТО, зазначає УНІАН з посиланням на виступ Олексія Чернобая.

Паралельно згідно з указом президента в запас будуть звільнені призвані раніше військовослужбовці строкової служби, які мають ступень вищої освіти (спеціаліст або магістр) та відслужили встановлені терміни строкової військової служби. Їх звільнення в запас відбудеться протягом квітня – червня цього року.

Читайте також:
Чергової мобілізації може не бути, якщо набереться достатньо контрактників, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна