Росія скорочує частку своїх кадрових військових на донбаському “передку” та мобілізує місцевих

 

Російське командування 1-го та 2-го армійських корпусів (“армії ДНР і ЛНР”) корочує частку кадрових військовослужбовців ЗС Росії на передових позиціях до 20% та проводить примусову мобілізацію місцевого населення окупованих районів Донбасу до лав терористичних військ.
Про це йдеться в сьогоднішньому зведенні Головного управління розвідки Міноборони України.

“У зв’язку із регулярним розкриттям в міжнародних ЗМІ фактів безпосередньої участі Росії у збройній агресії проти України та різким збільшенням бойових втрат, командування 1 та 2 АК ЗС РФ отримало наказ знизити до 20% частку кадрових російських військовослужбовців у підрозділах, що перебувають на передових позиціях”, – ідеться в повідомленні ГУР МО.

При цьому розвідка повідомляє, що “поряд із залученням місцевого населення тимчасово окупованих територій сходу України до проходження військової служби в окупаційних корпусах ЗС РФ за контрактом, продовжуються заходи щодо його примусової мобілізації.
Встановлено, що в останній тиждень березня ц.р. взято на облік всіх чоловіків віком від 18 до 45 років, які працюють на АТ “Сніжнянський машинобудівний завод” (м. Сніжне Донецької області)”.

“Призовникам” доведено місця збору, час (протягом двох годин) та порядок прибуття до військових частин корпусу”, – вказано в повідомленні.

Крім того, зафіксовано чергові факти постачання з території Росії боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів для потреб “армій ДНР/ЛНР”. Так, до Амвросіївки прибули чотири паливозаправники, три вантажні автомобілі з боєприпасами, два автомобілі типу УАЗ; до окупованого Іловайська – ешелон із дизельним пальним (320 тонн).

Українською стороною також надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність ракетних систем залпового вогню “Град” калібром 122 мм, артилерійських систем калібром понад 100 мм і танків у районах окупованих населених пунктів Чорнухине, Горлівка, Ставки, Донецьк та Тернове, що заборонено Мінськими угодами.

Читайте також:
Росіяни в “ДНР” повстали через борги і спалили танк. А в “ЛНР” загинули жінки-снайпери

ООН: На Донбасі – безліч найманців з Росії, але Україна не розслідує ці факти

У Донецьку конфісковане в переселенців житло
роздають російським найманцям “армії ДНР”

ГУР: Комісія ЗС Росії на Донбасі шукає, хто зливає
дані про кадрових офіцерів РФ в арміях “ДНР/ЛНР”

Розвідка виявила бурятського майора на чолі батальйону спецпризначення “армії ДНР”

Нагадаємо, за даними СБУ, від початку збройного конфлікту на Донбасі загинули понад 1600 військових Росії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна