Гайдука ще не знімали з посади командувача ВМСУ. Але віза Полторака вже є. ОНОВЛЕНО

 

Сергія Гайдука ще не знімали з посади командувача Військово-морських сил України.  Про це заявив начальник прес-центру командування ВМС ЗСУ Олег Чубук.

На сторінці ВМС у “Фейсбуці” він написав, що нікому із представників ЗМІ не повідомляв і тим більше не підтверджував інформацію про “звільнення-призначення” “старого-нового” командувача.

“Звільнення і призначення керівника виду Збройних Сил здійснюється згідно з указом президента України. Станом на 2 і 3 квітня на інтернет-представництві глави держави відповідного указу, як відомо, не було розміщено“, – наголосив капітан 1 рангу Чубук.

“Станом на сьогодні, 4 квітня, обов’язки командувача ВМС ЗС України виконує віце-адмірал Сергій Гайдук. Зокрема, в першій половині дня він, як командувач ВМС, на фрегаті «Гетьман Сагайдачний» провів протокольну зустріч з турецькими військовими моряками…” – повідомив начальник прес-центру – прес-секретар командування ВМС ЗС України.

ОНОВЛЕНО. Водночас, за даними джерел “Новинарні” з оборонного відомства, документи на звільнення Гайдука вже завізовано на рівні міністра оборони Степана Полторака. До президента Порошенка вони надійдуть пізніше.

ЗАЯВА НАЧАЛЬНИКА ПРЕС-ЦЕНТРУ КОМАНДУВАННЯ ВМС ЗС УКРАЇНИ2-3 квітня деякі інтернет-ресурси з посиланням на начальника пр…

Опубліковано ВМС ЗС України 4 квітня 2016 р.

 

Нагадаємо, 1 квітня одеське видання “Думская.net” з посиланням на джерела в Генштабі повідомляла, що президент України Петро Порошенко замінив Сергія Гайдука на чолі ВМС ЗСУ на бойового генерала Ігоря Воронченка.
Те, що таке рішення прийнято, “Новинарні” підтвердили й волонтери – ініціатори кампанії за відставку Гайдука.
Попередньо представлення нового очільника ВМС прогнозувалося на 2 або 4 квітня, але указ президента з цього приводу досі не з’явився.
При цьому 4 квітня президент Порошенко відбув із візитом до Японії.

Як відомо, активісти волонтерських рухів України 11 лютого розмістили на сайті президента України петицію із закликом звільнити контр-адмірала Сергія Гайдука, який командує ВМСУ з березня 2014 року. Йому закидали “відсутність реформ у ВМС за майже два роки і фактичний розвал флоту”.
“Поряд із десятками бойових офіцерів-патріотів у ВМС служать відверті зрадники і саботажники, – заявляв співзасновник волонтерського руху “Народний тил” Роман Сініцин. – Я чесно не розумію, як ВМС України може командувати людина, донька якої (Рудь Юлія) проживає в окупованому Росією Криму і її чоловік є діючим офіцером ФСБ РФ (ще й зрадником, бо був офіцером СБУ). Дружина “Гнома” (прізвисько Гайдука) – сестра дружини Якименка. Того, котрий був головою СБУ. Того, котрий “підозрюваний у державній зраді і злочинах проти людства під час подій Євромайдану, переховується в Росії”.

Варто зазначити, що за 52 дні петиція зібрала 10525 підписи, тоді як для розгляду петиції президентом потрібно набрати 25 тисяч підписів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна