Президент звільнив Шокіна й розпорядився створити коаліцію 12 квітня

 

Президент Петро Порошенко очікує формування нової коаліції на найближчому сесійному засіданні Верховної Ради. Інакше він може розпустити парламент.
Про це глава держави сказав в інтерв’ю телеканалам, яке вийшло в ефір сьогодні ввечері, 3 квітня.

“Хочу наголосити, що Конституція дає мені 30 днів для того, щоб відреагувати на відсутність коаліції. Наголошую, що парламент цих 30 днів не має. Я не збираюся їх давати. І в перший день я чекаю, що це рішення (формування нової коаліції і уряду) буде прийнято”, – сказав він.

За словами президента, “у перший парламентський тиждень країна повинна мати нового прем’єра, нову коаліцію, нову програму дій уряду, яка гарантує певну стабільність в роботі коаліції і уряду”.

Читайте також:
Порошенко заявив, що не розпускатиме Раду,
а коаліція має визначитися з новим прем’єром

Також Петро Порошенко висловив упевненість, що кандидатура нового генпрокурора буде підтримана в парламенті наступного пленарного тижня.
При цьому президент продемонстрував підписаний наказ про звільнення з посади Генпрокурора Віктора Шокіна, згоду на звільнення якого Рада дала 29 березня.

“Я відкриваю необхідні консультації з парламентськими фракціями щодо кандидатури нового Генпрокурора, впевнений, що наступного пленарного тижня – не маємо затягувати – країна повинна отримати нового Генпрокурора. Наголошую, він має бути чесним і принциповим”, – додав Порошенко.

При цьому президент висловив упевненість у тому, що новий генпрокурор “зможе забезпечити глибинне реформування прокуратури”.
“Ми розпочали цей процес”, – зауважив Порошенко, нагадавши про створення Держбюро розслідувань, спеціалізованої антикорупційної прокуратури та майбутнє створення Генеральної інспекції та служби внутрішньої безпеки ГПУ.

Варто зазначити, що наступне пленарне засідання ВР призначене на 12 квітня.

Читайте також:
Лещенко: “Департамент держслужби” в ГПУ блискавично створений
людьми Порошенка для дискредитації НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна