Міністр соцполітики пояснив, чому спливли 700 тисяч “липових переселенців”

Міністр соціальної політики України Павло Розенко пояснив, чому цифри про кількість переселенців Міжвідомчого штабу та Мінсоцполітики дуже різняться.
Статтю щодо цих даних, опубліковану у “Дзеркалі тижня”, він прокоментував в ефірі каналу “112 Україна”.

“Щодо цифр Державної служби надзвичайних ситуацій і Міністерства соцполітики: я вже рік про це говорю – ці дві цифри є абсолютно різними за своєю природою і своєю суттю. Це два різних обліки”, – сказав Розенко.

Міністр пояснив, що ДСНС, або так званий Міжвідомчий штаб, фіксує тих переселенців, які звертаються до по допомогу, а Мінсоцполітики реєструє лише тих осіб, які мають статус переселенця.
“Які не обов’язково виїжджали під час гарячих ситуацій і зверталися до Державної служби надзвичайних ситуацій, які жили в інших містах, мали прописку, наприклад, Донецька чи Луганська, але зараз їм просто повертатися немає куди”, – зазначив Павло Розенко.

Міністр також у різкій формі відгукнувся про заангажованість журналіста “ДТ”.

У статті “Дзеркала тижня” від 1 квітня 2016 року йдеться про те, що станом на 31 березня 2016 року, за даними Міжвідомчого штабу, з тимчасово-окупованої території, а також із районів проведення АТО на інші території України переселено 1 млн. 27 тис. 728 осіб, тоді як 21 березня 2016 року Мінсоцполітики на своєму сайті зазначило оперативну цифру взятих на облік переселенців – 1 млн. 747 тис. 457 осіб.
Таким чином у ЗМІ розійшлася інформація про те, що Мінсоцполітики нараховує соцвиплати для 700 тисячам “липових” переселенців.

Нагадаємо, Служба безпеки України підозрює у фальшуванні статусу переселенців майже 400 тис. осіб.

Міністерство соціальної політики вже призупинило виплати державної допомоги 150 тисячам переселенців.

Читайте також:
Що таке верифікація та як уряд відіб’є в шахраїв
і “мертвих душ” 5 млрд. грн. соцвиплат
На Донеччині міськрада через фіктивні довідки “переселенцям”
розтратила 10 млн. державних гривень

В Україні зареєстровано понад 1,018 млн. внутрішніх переселенців – ДСНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна