Милобог, якого вигнали з “Самопомочі” через підкуп, каже, що аферу на користь “Опоблоку” розіграв Семенченко

 

Партія “Об’єднання “Самопоміч” ухвалила рішення щодо виключення зі своїх лав Юрія Милобога, голови криворізького осередку партії. Про це йдеться у заяві партії, яку оприлюднено 3 квітня.
За версією “Самопомочі”, Милобог фактично продався “Опозиційному блоку”, відмовившись від балотування у “третьому турі” виборів мера, які він міг виграти. Відтак мером став представник “Опозиційного блоку”.
Сам Юрій Милобог заявив, що проти нього розіграв комбінацію нардеп від “Самопомочі” Семен Семенченко, який грав на боці таким чином сам висунувся в мери від партії й

У партії зазначили, що після рішення Верховної Ради провести перевибори мера Кривого Рогу 27 березня “стало відомо, щодо наш кандидат на посаду міського голови Юрій Милобог веде переговори з представниками “Опозиційного блоку”.

“Ідеться про аудіозапис, на якому зафіксовано розмову Милобога з чоловіком, який представляв його інтереси в переговорах зі штабом Юрія Вілкула, щодо отримання грошової винагороди в обмін на припинення подальшої боротьби”, – зазначили у “Самопомочі”.

“Після відвертої розмови з кандидатом та озвучення відомих нам фактів він (Милобог) визнав правдивість цієї інформації, підтвердив автентичність записів та погодився, що в цій ситуації партія не має морального права висувати його на нові вибори. На з’їзді партії у Харкові він оголосив про відмову від подальшого балотування”, – йдеться у повідомленні.

У “Самопомочі” зазначили, що отримали копію аудіозапису, яка “стала приводом для сумнівів щодо чесності Милобога”, 2 квітня.

“Політична Рада партії Об’єднання “Самопоміч” вирішила виключити голову криворізького осередку “Об’єднання “Самопоміч” Юрія Милобога з членів партії та призначити партійну комісію для комплексного вивчення ситуації в місцевому осередку та допомоги місцевим активістам”, – вказано в заяві.

Тепер ми вже можемо сказати всю правду.Після оголошення Парламентом під нашим тиском позачергових виборів у Кривому Ро…

Опубліковано Єгором Соболєвим 3 квітня 2016 р.

 
Один із лідерів “Самопомочі”, народний депутат Єгор Соболєв, поширюючи у “Фейсбуці” текст партійної заяви, зазначив: про те, що “Юрій Милобог вступив у таємні перемовини з Юрієм Вілкулом про відмову від балотування за гроші”, стало відомо “після оголошення парламентом під нашим тиском позачергових виборів у Кривому Розі замість сфальсифікованих”. “Один з членів команди Юрія, обурений такою поведінкою, повідомив про це партію”, – розповів Соболєв.

“Самопоміч” не стала оприлюднювати факт корумпованості свого висуванця до “третього туру” виборів мера.

“Ми були шоковані. Радилися, що робити. Вирішили тоді відкласти покарання до завершення виборів, щоб не давати додаткових аргументів Вілкулу”, – написав депутат.

Вчора вся політрада Самопомочі проголосувала за виключення Юрія Милобога з партії.

“Ненавиджу політику за те, що вона ламає людей. Ненавиджу. Наше завдання не зламатися. І створити добропорядну державу”, – резюмував Соболєв.

Слід нагадати, що замість криворізького активіста Милобога, який де-факто отримав у другому турі більшість голосів, “Самопоміч” висунула кандидатом у мери Кривого Рога народного депутата Семена Семенченка – екс-командира батальйону “Донбас”, колишнього севастопольця з неоднозначною репутацією, який змінив раніше називався Костянтин Гришин, обманним шляхом отримав офіцерське звання та був його позбавлений.
На перевиборах 27 березня Вілкул легко обіграв Семенченка, набравши на 60% голосів більше.

Про що були переговори

З аудіозапису телефонних розмов зрозуміло, що після другого туру виборів мера Кривого Рогу, за підсумками яких Милобог поступився висуванцеві “Опоблоку” Юрію Вілкулу з мінімальною різницею голосів, він – Милобог – через посередника вів переговори з представниками “Опоблоку” щодо неучасті в перевиборах.

Посередник (його голос на різних фрагментах спотворено) пропонує вимагати за подальше небалотування “півмільйона” [доларів], згодом повідомляє, що опоненти погоджуються заплатити лише “тисяч 250 тисяч”. Після чого Милобог говорить: “Ні, ну я думаю, що отак 300 – 350”.

Милобог: Це провокація Семенченка,
який розіграв схему на користь “Опоблоку”

У коментарі каналу “112 Україна” Юрій Милобог заявив, що “крім голосу, більше нічого” на аудіозаписі не відповідає дійсності. За його словами, “це просто смішно – можна вечорами вести задушевні розмови, а потім зробити з них нарізку”.

Милобог заявив, що запис оприлюднив чоловік із найближчого оточення Семена Семенченка, і таким чином “аферист” Семенченко усунув Милобога від подальшого балотування. А кінцевою метою цього було “зачистити політичне поле Кривого Рогу, щоб там не було інших партій, крім “Опозиційного блоку”.

“Коли вони побачили мій результат, у них (криворізьких представників “Опозиційного блоку”) був страх. Вони обрали технологію і класно її реалізували. Їм потрібен був кандидат (Семенченко), якого можна було б показати як ворога”, – сказав Милобог.

Юрій Милобог висловив думку, що верхівка партії “Самопоміч” не знала про схему, яка розігрується, і він сподівається повернутися до лав партії.

За словами Милобога, виборці Кривого Рогу йому вірять та знають усі обставини “ситуації”, і він здобув свій авторитет багаторічною роботою в місті на рівні громадських організацій, а не партій.

Семен Семенченко: Милобог зламався і тепер виправдоується

Семен Семенченко у коментарі каналу “112 Україна” спростував свою участь у схемі, описаній Милобогом. “Я не готовий коментувати всерйоз слова людей, які вже показали себе народу України”, – сказав він.

“Я можу лише висловити йому своє співчуття. Я розумію, що пана Милобога поламала політика, і він хоче якось зберегти своє обличчя”, – висловив своє бачення Семенченко.

“Юрій Милобог у розмові з партійцями визнав автентичність записів”, – зазначив він.

При цьому Семенченко розповів, що копія аудіозапису розмов за участю Милобога з’явилася в розпорядженні партії 2 квітня, й одразу після цього політрада “Самопомочі” ухвалила рішення з приводу членства Милобога в партії.

“На жаль, політика брудна справа, вона ламає людей. Я і мої товариші по фракції – ми не зламаємося й не продамося. Я криворіжців не кину”, – заявив Семенченко.

Читайте також:
http://novynarnia.com/2016/02/18/nachalnik-genshtabu-rozpoviv-pro-pomilki-debaltsivskoyi-operatsiyi-zgadavshi-zliv-semenchenka/

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна