В АТО арештували бійця ЗСУ, який був агентом російських спецслужб

 

Співробітники Служби безпеки України викрили агента російських спецслужб – військовослужбовця Збройних сил України, підрозділ якого базується в АТО безпосередньо на лінії розмежування.

Ворожа сторона “заслала” агента до лав ЗСУ під час однієї з хвиль мобілізації. “Згодом, після призначення командиром розвідувальної групи, він мобільним зв’язком та під час особистих зустрічей на тимчасово окупованій території передавав бойовикам інформацію про розташування бойових позицій своєї частини та місця виконання завдань розвідувальними групами ЗСУ”, – повідомляє прес-центр СБ України.

За завданням російських кураторів агент схиляв до переходу на бік терористів військовослужбовців своєї розвідгрупи. За це йому було обіцяно “підвищення по службі” у терористичній організації “міністерство оборони ДНР” та забезпечення будинком або квартирою.

Співробітники СБУ за сприяння керівництва військової частини затримали командира та членів розвідгрупи перед виходом на бойове завдання.
Акт затримання двох військових знято на відео й викладено в YouTube.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (“створення терористичної групи чи терористичної організації”), ч. 1 ст. 14 (“готування до злочину”) та ст. 408 (“дезертирство”) Кримінального кодексу України.

Військовослужбовці утримуються під вартою. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
Голова СБУ: В Росії справді затримали нашого співробітника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна