Туреччина замість росіян чекає на курортах 1 млн. українців і доплачує нашим туроператорам

 

У новому курортному сезоні Туреччина має намір компенсувати брак туристів із Росії відпочивальниками з України та доплачуватиме українським туроператорам за кожен авіарейс на пляжі Анталії.
Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів міністр культури і туризму Туреччини Махір Унал.

“Через ті проблеми, які виникли у відносинах з РФ, ми бачимо падіння турпотоку з Росії. Але ми це компенсуємо за рахунок інших країн, таких як Іран, Індія, Україна”, – сказав міністр.

Відповідаючи на запитання, чи буде якось уряд Туреччини стимулювати туроператорів нарощувати турпотік з України, Махір Унар повідомив: “За кожен рейс ми будемо платити туроператорам 6 тис. доларів”.

Міністр зазначив, що в 2015 році Туреччину відвідали майже 700 тис. українців.
“Вже зараз ми бачимо зростання попиту на тури в Туреччину з України на 15%. Це стосується як кількості туристів, які відвідали Туреччину, так і кількості бронювань на майбутнє. За весь 2016 рік ми очікуємо зростання турпотоку з України в Туреччину на 30%.
Тобто,прогнозуємо, що [за підсумками 2016 року] кількість українських туристів досягне одного мільйона осіб”, – сказав Унар.

За словами міністра, для українських туристів на морських курортах Туреччини підготовлені дуже хороші пропозиції, як за якістю, так і за ціною.
“Анталія має надзвичайно розвинену туристичну інфраструктуру, можливо, найкращу у світі. Тому ми обговорювали з українськими туроператорами, що туристам будуть пропонуватися дуже серйозні цінові переваги”, – зазначив Махір Унар.

Гооврячи про безпекову ситуацію в країні після низки терактів, в яких постраждали десятки людей, глава міністерства культури й туризму заявив: “Зараз у туристичних регіонах ми не бачимо будь-яких загроз для безпеки відпочивальників. Нещодавно ми приймали в Туреччині саміт G-20, а зараз ми проводимо Ехро 2016 Antalya за участю 52 країн. Тому в Анталії, Ізмірі, Мулі, Стамбулі забезпечена безпека туристів”.

Читайте також:
Російські туристи не повертаються до Туреччини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна