На Житомирщині викрили псевдоволонтерів, які шантажували районну владу вимогами жертвувати “на АТО”

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією викрили групу шахраїв, які намагалися отримати кошти нібито для потреб Збройних сил України, шантажуючи районну владу на Житомирщині.

Псевдоволонтер зателефонував голові однієї з райдержадміністрацій та представився керівником благодійного фонду, що опікується наданням матеріальної допомоги військовикам. Він запропонував посадовцю перерахувати 50 тисяч гривень на рахунок організації. Згодом зловмисник надіслав електронною поштою копії “документів”, серед яких був, зокрема, лист за підписом одного із заступників міністра оборони з проханням сприяти діяльності фонду.

Чиновник запросив “благодійників” на особисту зустріч для обговорення допомоги військовим. Натомість він почув лише вимоги терміново прискорити перерахування грошей. У разі зволікання шахраї погрожували задіяти “свої впливові зв’язки у центральних органах влади” для створення голові РДА проблем у роботі.

Співробітники спецслужби встановили факти підробки надісланих псевдоволонтерами документів, у тому числі й листа від Міноборони. Сам благодійний фонд виявився фейковим.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 (“замах на злочин”) та ч. 1 ст. 190 (“шахрайство”) Кримінального кодексу України.

Особи шахраїв встановлено. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення їх до відповідальності, повідомив прес-центр СБУ.

Читайте також:
Оголошення в київському метро закликають не давати грошей “волонтерам” зі скриньками

ФБ-шахрайство: фейкова краля, яка збирає гроші на лікування
“крадених” дітей, виявилася “сепаром”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна