Звільнили вже 6 тис. вояків “четвертої хвилі”, решту – до кінця квітня

 

На виконання указу президента щодо демобілізації від 25 березня звільнено вже 6 тисяч військових “четвертої хвилі”, а решту планується звільнити до кінця квітня.
Як передає УНІАН, про це повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час години запитань до уряду в парламенті.

Загалом будуть звільнені 45 тис. військовослужбовців, які вислужили встановлений термін. З них із лав армії – 42 тис., з інших військових формувань – 3 тис. осіб, повідомив заступник міністра.

Також у своєму виступі Іван Руснак наголосив на необхідності додаткового виділення 950 млн. грн. на речове забезпечення військовослужбовців.

“За результатами аналізу цінової політики на ринку надання послуг, внаслідок істотного збільшення вартості сировини, ціна предметів речового забезпечення зросла в декілька разів”, – повідомив він.
Враховуючи це, а також необхідність часткового поповнення непорушних запасів, “Міністерству оборони необхідно додатково виділити фінансовий ресурс у сумі 950 млн. грн.”, зазначив Руснак.

“Ми розраховуємо на підтримку уряду і Верховної Ради”, – наголосив він, додавши, що цей ресурс дозволить створити запаси та забезпечити близько 80 тис. військовослужбовців необхідним речовим майном та обмундируванням.

Читайте також:
Весняний призов до ЗСУ почнеться після Великодня, – указ президента

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна