У НАТО схвалили документи щодо взаємосумісності ЗС України з силами Альянсу

 

У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання Україна-НАТО у форматі Процесу планування та оцінки сил (ППОС). Українську делегацію на заході очолив директор Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони полковник Ігор Процик.

Як повідомила прес-служба Місії України при НАТО, учасники засідання обговорили проекти оцінки участі України у ППОС та пакету цілей партнерства. За результатами засідання прийнято рішення про попереднє схвалення проектів зазначених документів і направлення їх на розгляд Північноатлантичної ради НАТО.

Згаданий документ включає низку спільних заходів на найбільш важливих напрямах реформування сектору безпеки і оборони та впровадження стандартів НАТО в усіх сферах діяльності оборонного відомства України.

Процес планування та оцінки сил (ППОС) є ключовим механізмом, розробленим Альянсом з метою сприяння країнам-партнерам у досягненні взаємосумісності визначених сил та засобів з військовими формуваннями збройних сил країн-членів Альянсу, а також у здійсненні реформування безпекового та оборонного сектору відповідно до євроатлантичних стандартів.

Україна приєдналася до ППОС у 1995 році першою серед країн СНД. У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації проти нашої держави участь України у ППОС за взаємною згодою сторін було тимчасово призупинено. У вересні 2015 року Україна відновила участь у ППОС.

Читайте також:
Комісія Україна-НАТО: ЗСУ стоять на порозі сумісності
з підрозділами країн-членів Альянсу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна