БПП: Це не “тушкування”, коли депутати від Майдану входять в інші фракції Майдану

Лідер фракції Блоку Порошенка Юрій Луценко заявив, що вже сьогодні, 31 березня, загальна кількість народних депутатів у фракціях БПП та “Народного фронту” може досягнути 226 голосів, що дозволить створити нову коаліцію.

“Не люблю прогнозувати час, але думаю що сьогодні також можливо отримати більшість коаліційну з двох фракцій. Як тільки у нас буде 226 голосів, я зверну вашу увагу, що двері коаліції все одно відкриті для всіх – для “Самопомочі”, “Батьківщини”, Радикальної партії Ляшка. Ці дві фракції негайно внесуть президенту згідно з Конституцією подання на нового Прем’єра”, – сказав Луценко в коментарі журналістам у кулуарах парламенту.

При цьому він заперечив термін “тушкування” і виправдав перехід позафракційних депутатів до фракції БПП. Адже йдеться, за словами Луценка, про “входження депутатів, виключених із демократичних фракцій, до інших демократичних фракцій, а ці позафракційні депутати й так лишалися в складі коаліції”.

Лідер фракції БПП назвав недопустимим, коли вже шість тижнів тривають дискусії щодо коаліції “між фракціями Майдану”.

Юрій Луценко назвав це “весняним загостренням” та провів паралель: “Питаємо “Батьківщину”, ви входите в коаліцію? – “Так, але в нас є 17 умов”. Мені це нагадує палаючий будинок, в якому треба негайно припинити пожежу. Два кремезних чоловіки взяли шланг з водою і готові його загасити, на вентилі сидить дуже симпатична жіночка, яка говорить: “Я його поверну тільки тоді, коли ви проголосуєте за такі-то закони”. А в стороні стоїть дуже симпатичний чоловік, який говорить: “Я погоджую ваші дії, тушити не буду, але коли ви погасите, я буду допомагати розставляти меблі”. Так приблизно відбувається. Весняне політичне загострення”.

“Я прямо кажу: якщо вас це турбує – бути таким чесним і поза партійною дисципліною, –увійдіть (в коаліцію) і вийдіть вже, заради Бога, через місяць. Але допоможіть нам пройти цей шлях зміни уряду. Ніхто не збирається з людьми торгуватися, ми просто повинні змінити уряд Яценюка, це зрозуміло? Ми так вважаємо, мало того, так вважає і його фракція”, – заявив Луценко.

При цьому лідер фракції БПП вважає недоцільним проводити позачергові засідання парламенту за відсутності президента Петра Порошенка, який повернеться із закордонного візиту лише 7 квітня.

“Зараз ми хочемо пройти етап подання президенту на нового прем’єра, після цього приймемо рішення, коли голосувати за створення нового уряду. Я сумніваюся в доцільності організації позачергового засідання за умови відсутності президента, і за умови [відсутності] до кінця сформованого уряду та програми”, – сказав Луценко.

“Думаю, що зараз треба пройти етап висунення прем’єра, декілька днів займе остаточно укомплектування уряду, після цього уточнення програми. І як тільки всі ці документи будуть готові, можна голосувати. Чи це буде наступний тиждень, чи наступний пленарний тиждень, покаже час”, – резюмував голова фракції БПП.

Читайте також:
Найєм: БПП реанімує політичну корупцію та поняття “тушок”

“Ідея й пряник”. Як у Раді творять нову коаліцію без Тимошенко

Цугцванг Порошенка. Кожен можливий крок веде до погіршення становища

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна