“Медовий терорист” з “ЛНР”, засуджений до 15 років тюрми, не кається і претендує на обмін

 

До 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засудили жителя Станично-Луганського району Луганської області за скоєння терористичного акту, що призвів до загибелі українських військових.
Як повідомили в прокуратурі Луганської області, відповідне рішення ухвалив Сватівський районний суд.

Чоловіка визнали винним у злочинах, передбачених ч. 3 ст. 258 (“вчинення терористичного акту, що призвів до загибелі людини”) та ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 (“незакінчений замах на повторне вчинення терористичного акту”) Кримінального кодексу України. Терориста засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Ідеться про подію січня 2015 року, коли місцевий житель приніс на блокпост ЗСУ поліетиленовий пакет із замаскованим під банку меду вибуховим пристроєм, в результаті вибуху якого загинув український військовослужбовець.
Крім того, в лютому 2015 року зловмисник намагався вчинити повторний теракт. Однак при підготовці до його скоєння його затримала поліція.

Ірина Геращенко, уповноважена президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі та учасниця переговорів у Мінську щодо звільнення полонених, так прокоментувала новину про рішення суду на Луганщині: “Щоб ви розуміли, ось цього вбивцю ОРДЛО постійно вимагає передати та включає в списки [на обмін], шантажуючи Україну. Через “мед” загинув воїн, батько трьох дітей, і кілька солдатів отримали дуже важкі поранення… Це для розуміння всіх видатних знавців “якбивонидавновсіхзвільнили”, які вимоги виставляє іноді інша сторона”.

“До речі, цей чоловік не кається і заявляє, що готовий і далі вбивати українців”, – повідомила депутатка.

Читайте також:
П’яний до безпам’ятства боєць ЗСУ забрів у полон до бойовиків і дав інтерв’ю.
ВІДЕО, реакція Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна