Бої під Авдївкою – в цілодобовому режимі. “Сепари” підтягують “гради” і бунтують проти комбрига

 

За минулу добу, 28 березня, в зоні проведення антитерористичної операції шестеро військових отримали поранення, крім того, є одна небойова втрата. Про це повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу в результаті бойових дій загинули серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення. Також один військовослужбовець загинув в результаті ДТП”, – заявив Мотузяник на брифінгу.

“На окремих ділянках фронту бойові дії перейшли в цілодобовий режим, тому сили АТО регулярно відкривають вогонь, щоб припинити агресію незаконних збройних формувань”, – поінформував речник АП, уточнивши, що “цілодобовий режим” боїв – у промзоні біля міста Авдіївка.

Раніше прес-центр штабу АТО повідомив, що минулої доби “кількість обстрілів незаконних збройних формувань по позиціях сил АТО рекордно зросла. Якщо вчора (27 юерезня) у цей самий час ми говорили про 50 обстрілів, то сьогодні констатуємо їх 72!”

“Як завжди, найгарячіше було на Донецькому напрямку, а саме в Авдіївці. Тут позиції наших військ ворог обстріляв 21 раз і вже традиційно з мінометів 120 та 82 калібру. Також зі зброї, забороненої Мінськими домовленостями, були обстріляні Луганське, Ленінське, Зайцеве, Майорськ. По захисниках останнього населеного пункту ворог застосував ствольну артилерію 152 калібру”, – ідеться у зведенні штабу.

На Маріупольському напрямку ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів у Мар’їнці, а на Луганському напрямку по Попасній.

“Протягом доби військовослужбовці Збройних сил України 10 разів відкривали вогонь у відповідь, аби стримати ворога і не дати йому можливість просунутися далі.
Загалом в зоні проведення антитерористичної операції обстановка залишається складною та має тенденцію до загострення”, – зазначили в штабі.

Полковник Мотузяник на брифінгу розповів, що, за інформацією української військової розвідки, на західній околиці Мінерального розгорнуто батарею ворожих установок 122-мм РСЗВ “Град” 11-го окремого мотострілецького полку з дислокацією в Макіївці 1 АК.

Також ГУР МО зафіксувало чергові втрати в частинах та з’єднаннях 1-го армійського корпусу, що беруть участь у бойових зіткненнях у районі Авдіївки: “27 березня ц. р. під час виходу у складі диверсійно-розвідувальної групи отримало поранення чотири російських військовослужбовці 11 омсп. 28 березня під час мінування місцевості внаслідок необережного поводження з мінно-вибуховими засобами загинуло двоє та отримало поранення троє російських військовослужбовців 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк)”.

Крім того, повідомляє розвідка, “з огляду на небезпеку участі в активних бойових діях відмічаються чергові факти відкритої непокори у підрозділах 1 АК ЗС РФ, що діють у районі н.п. Зайцеве.
28 березня військовослужбовці 2 батальйону 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) відмовились зайняти передові позиції та погрожували вбити командира бригади генерал-майора ЗС РФ Ігоря Тимофєєва за безжальне відношення до підлеглих та недолуге командування”.

Нагадаємо, про рекорд обстрілу в АТО йшлося за підсумками 23 лютого, коли НЗФ 84 рази обстріляли позиції Збройних сил України.

Читайте також:
Генштаб: “небойові” втрати Збройних сил з початку АТО – 320 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна