Загиблому Героєві Небесної Сотні прийшла повістка до армії. У військкоматі полетіли голови

 

Посадовці районного військового комісаріату Київського району Харкова, винні у відправленні повістки до армії на ім’я Героя Небесної Сотні Євгенія Котляра, отримали дисциплінарні стягнення аж до звільнення.

“Це серйозна помилка з боку посадовців військкомату Київського району. Військком Київського РВК підполковник Гришко та начальник мобілізаційного відділення підполковник Толоченко дуже жорстко покарані. Їм оголошено про неповну службову відповідність. Підполковник Толоченко найближчим часом буде звільнений з лав Збройних сил України”, – сказав в.о. обласного військового комісара Юрій Калгушкін журналістам у п’ятницю.

Полковник Калгушкін підкреслив, що вважає такі помилки своїх підлеглих неприпустимими, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Облвійськком ще раз вибачився перед батьком Євгенія Миколою Котляром, від якого й стало відомо про повістку на 21 березня для уточнення облікових даних.

“Вийняв із поштової скриньки повістку: сина запрошують відвідати військкомат Київського району Харкова. Це десь у Торонто, або у Варшаві, або в Сіднеї, не кажучи про захід і центр України, доглядають за банерами Небесної Сотні, відкривають дошки та пам’ятники, пам’ятають когось в обличчя… Присягаюся всім, чим завгодно: Женя не став би два роки чекати повістки, не таким він був”, – написав Микола Котляр у “Фейсбуці”, виклавши фото запрошення до військкомату на ім’я його покійного сина.

Вынул из почтового ящика повестку:сына приглашают посетить военкомат Киевского р-на Харькова.Это где-нибудь в Торонто,ил…

Опубліковано Nikolay Kotlyar 24 березень 2016 р.

Після оприлюднення цієї інформації в інтернеті до батька Котляра приїхав військком і попросив вибачення за помилку.

Євген Котляр – один з трьох харків’ян – Героїв Небесної Сотні, загиблих на Євромайдані в Києві в лютому 2014 року.
Звання Героя України Євгенові Котляру було присвоєно 21 листопада 2014 року.

Читайте також:
У березні мобілізації не буде – міністр оборони

Вороги мобілізації: парламент вдруге провалив закон про Держреєстр військовозобов’язаних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна