Розвідка викрила російських військових на чолі артилерії “ДНР”

 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило чергові дані щодо кадрових військовослужбовців збройних сил Росії, які беруть участь у війні на Донбасі та підозрюються у скоєнні воєнних злочинів.

“Встановлено, що на посаді “начальника ракетных войск и артиллерии Южного военного округа (Ростов-на-Дону, Россия) ВС РФ” перебуває генерал-майор ЗС РФ Ярощук Степан Степанович, 23.04.1964 р. н.
З початком військової агресії Росії проти України генерал Ярощук безпосередньо відповідає за бойове застосування ракетних військ та артилерії на тимчасово окупованих територіях Донбасу, а також за обстріли підрозділів Збройних сил України, мирного населення та об’єктів інфраструктури з території Росії. Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії генерал Ярощук регулярно незаконно перетинає російсько-український кордон”, – зазначають у ГУР МО.

Також встановлено, що начальником артилерії 1-го армійського корпусу (так звана “армія ДНР”) є полковник Ягельський Ігор Валентинович 05.02.1964 р. н. – “однокашник генерала Ярощука по навчанню у Тбіліському вищому артилерійському командному училищі та безпосередній виконавець його злочинних наказів щодо обстрілів мирного населення та об’єктів інфраструктури України”.

Крім іншого, ГУР зафіксовано чергові факти постачання з території Росії боєприпасів та військового обладнання для потреб 1 АК ЗС РФ: у Харцизьк – ешелон з боєприпасами (до 200 тонн); у Донецьк – п’ять вантажних автомобілів з військовим майном (у т.ч. танкові двигуни, акумулятори) для потреб 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк).

Під прикриттям бойових зіткнень продовжується розкрадання промислових об’єктів на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
“23 березня ц. р. військовослужбовці 1-го мотострілецького батальйону 11 омсп (батальйон “Восток” “армії ДНР”) демонтували обладнання ливарного цеху та протипожежного обладнання Харцизького машинобудівного заводу з метою вивезення його на територію Росії.

Читайте також:
Штаб АТО чекає сюрпризів від бойовиків у районі Ясинуватської розв’язки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна