Порошенко підписав указ про демобілізацію четвертої хвилі

 

Президент Петро Порошенко, як і обіцяв цього тижня, підписав указ про звільнення у запас військовослужбовців, призваних під час так званої четвертої черги часткової мобілізації.

“Хочу почати з дуже приємної новини для 45 тисяч військовослужбовців, які в непростих умовах боронять нашу державу. Йдеться по військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації. Я підписав указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу указом від 21 липня 2014 року та указом від 14 січня 2015 року”, – повідомив Петро Порошенко сьогодні, 25 березня, під час засідання Ради національної безпеки і оборони України.

“Цей указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угрупування, яке знаходиться на Сході держави та біля кримського перешийку”, – цитує Петра Порошенка офіційне інтернет-представництво президента.

ОНОВЛЕНО. Текст указу в розділі “Офіційні документи” на сайті президента >>>.

Президент наголосив, що “держава докладає максимум зусиль для того, щоб забезпечити Збройні сили України та інші силові підрозділи”.

Він також відзначив успішність кампанії з укладання контрактів з військовослужбовцями, яка ведеться значно більш високими темпами у порівнянні із минулими періодами.
За словами Порошенка, з початку цього року укладено вже близько 14 тисяч контрактів із військовослужбовцями на проходження служби в ЗСУ.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Поторак обіцяв демобілізацію четвертої хвилі в кінці березня-квітні. Також він давав зрозуміти, що на тлі високої явки контрактників у березні не буде сьомої хвилі мобілізації.

Читайте також:
Міноборони: Найближча хвиля мобілізації буде в 3-4 рази меншою, ніж попередні

Вороги мобілізації: парламент вдруге провалив закон про Держреєстр військовозобов’язаних

Боєць АТО:  Чому я підтримую чергову мобілізацію

Чергової мобілізації може не бути, якщо набереться достатньо контрактників, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна