Після брюссельських терактів у трьох країнах ЄС арештували 10 підозрюваних

 

Десятьох осіб заарештовано в трьох європейських країнах після вівторкової серії терактів у Брюсселі, повідомила  британська телерадіомовна компанія BBC.

“Сімох осіб схопили у Брюсселі, двох – у Німеччині та одного в Парижі”, – зазначає BBC сьогодні, 25 березня.

У Брюсселі шістьох осіб заарештовано в кварталах Схербек і Жит та в центрі міста, сьома людина була схоплена в районі Форест. При цьому поліцейський рейд супроводжувався вибухами.

У північно-західному передмісті Парижа заарештований 34-річний Реда Крікет, причетний до планування теракту. Крім того, в 2015 році він був заочно визнаний винним у справі про вербування в “Ісламську державу”. Разом із ним заочно був засуджений підозрюваний в організації терактів в Парижі Абдельхамід Абауд.

У Німеччині двоє ісламських радикалів заарештовані в Дюссельдорфі та Гіссені 23 і 24 березня. Один з них підозрюється у зв’язку з брюссельськими терористами, а в телефоні іншого були виявлені підозрілі повідомлення про Брюссель.

Розслідування терактів 22 березня у Брюсселі, в результаті яких загинула 31 людина та понад 300 дістали поренення, триває.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна