Доба АТО: 52 обстріли, шість поранених, четверо нагороджених за мужність у бою

 

За минулу добу, 24 березня, в зоні проведення АТО загиблих серед українських військовослужбовців немає, проте шестеро бійців ЗСУ зазнали поранень.

Як повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, що п’ять військових отримали поранення в районі Авдіївки, один – у Новотроїцькому.
“Всі поранення – через обстріли з різних видів зброї”, – уточнив спікер.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 52 обстріли позицій Збройних сил України. Найбільше із них – 38 – на Донецькому напрямку.

“На Луганському напрямку вчора було спокійно. На Донецькому – противник 18 разів застосував важке озброєння, а саме – міномети калібром 82 і 120 мм. При цьому по наших позиціях було випущено більш як 110 мін”, – деталізував Лисенко, додавши, що також бойовики епізодично вели вогонь з БМП, крім того, працювали їхні снайпери.

Речник АП назвав три “найгарячіші” точки впродовж минулої доби на цьому напрямку – Луганське, Зайцеве і Авдіївка.

“В ході вечірньої серії обстрілів у відповідь на провокації незаконних збройних формувань українські війська неодноразово відкривали вогонь по окупантах”, – сказав спікер.

Також, за словами спікера, вчора в районі Ясинуватської розв’язки бойовики не пропустили представників місії ОБСЄ, які виконували інспекційну перевірку. “Зазвичай така практика ворога свідчить про приховування важкої техніки на передовій”, – повторив Лисенко вчорашню думку штабу АТО.

На Маріупольському напрямку, за словами полковника Лисенка, епіцентром бойових дій вчора була Мар’їнка.
Крім того, бойовики порушували режим тиші в Красногорівці, Новотроїцькому та Чермалик.
Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку вчинено 14 обстрілів з боку бойовиків.

Також Андрій Лисенко розповів, що четверо військових ЗСУ за мужність, виявлену в час бою 23 березня під Новотроїцьким, отримали бойові відзнаки.

Він нагадав, що у середу, 23 березня, під Новотроїцьким відбулося бойове зіткнення сил АТО з кількома десятками бойовиків, які прибули на вантажівці. Тоді напад було успішно відбито, бойовики з втратами – кілька загиблих та до 10 поранених – втекли, а підбита російська вантажівка залишилася на позиції.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна