“Ліву” службу таксі в Рубіжному тримав бойовик “ЛНР” Фашист

 

Співробітники Служби безпеки України у Рубіжному на Луганщині припинили діяльність нелегальної служби таксі, яку контролював ватажок одного з незаконних збройних формувань т.зв. “ЛНР” на прізвисько Фашист.

У службі, яка не сплачувала жодних податків, були задіяні понад десять автомобілів. Як повідомив прес-центр СБУ, співробітники спецслужби, припинивши діяльність диспетчерської, встановили, що “Фашист” – фактичний власник “чорного” бізнесу – перебуває на тимчасово окупованих територіях, а за службою таксі залишив наглядати мешканку Рубіжного. Ця жінка регулярно передавала до т.зв. “ЛНР” гроші від нелегальної діяльності.

Водіїв приватних автомобілів, які працювали на транспортну фірму без ліцензійних карт та без державної реєстрації, притягнуто до адміністративної відповідальності. Триває перевірка діяльності керівниці служби таксі.

Злочини “Фашиста” документуються правоохоронцями у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років).

“Співробітники спецслужби встановили, що під час окупації Рубіжного члени його (“Фашиста”) угруповання захоплювали та катували місцевих мешканців, відбирали автотранспорт і майно”, – зазначено в повідомленні СБУ.

Читайте також:
СБУ: Такса за пропуск через кордон “забанених” іноземців – від 100 до 500$

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна