Депутат Найєм зробив прогноз щодо результатів голосування за нового прем’єра

 

Мустафа Найєм
народний депутат від Блоку Петра Порошенка, куратор нової поліції

(FB)

Провал і недовіра до уряду Арсенія Яценюка нічому не навчили – ні лідерів фракцій, ні адміністрацію президента.

Просто для розуміння: про висунення Володимира Гройсмана на пост прем’єр-міністра і Андрія Парубія – на пост спікера парламенту країна дізналася з повідомлень у соціальних мережах (!). Жодна фракція, в тому числі БПП, не обговорювала ці кандидатури і не приймала рішень.

Тим часом до голосування залишається п’ять днів. За цей час фракції повинні встигнути обговорити всіх кандидатів на прем’єр-міністра, ознайомитися з їхньою програмою (якої немає) і складом нового уряду (якого теж немає). Як і немає графіку зустрічей та консультацій.

Усе йде до того, що у вівторок на розгляд залу винесуть кандидатуру прем’єр-міністра і пакетом – програму й склад уряду. Більшість депутатів сліпо натиснуть “зелену”, тому що їх попросять. Багато хто – бо ліньки думати й не хочеться сваритись. Зовсім невелика група – чітко розуміючи свій власний інтерес. І практично ніхто не знатиме ані програму нового уряду, ані першочергові кроки, ані відповідальних за конкретними напрямами.

І, до речі, це не обурення й не скарга. І навіть не питання інформованості. Депутати все одно так чи інакше отримують інформацію – зі своїх джерел, зі слів колег, зі ЗМІ.
Це констатація медичного факту: ані минула криза, ані ненависть вулиці, ані банальний страх не викорінили наплювацьке ставлення лідерів фракцій та адміністрації президента до думки Верховної Ради й виборців.

Читайте також:
Гройсман: Я не буду прем’єром в уряді лузерів

Найєм: Скандали в Нацполіції не повинні вбивати оптимізм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна