Україна успішно випробувала бойову керовану ракету власного виробництва

 

Ракета українського виробництва пройшла успішне вогневе випробування. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, який 23 березня побував на полігоні, де відбулося випробування ракети українського виробництва.

За словами Турчинова, який координує реалізацію національних ракетних програм, відновлення ракетного щита є “одним з пріоритетних завдань для оборони і безпеки нашої країни”.

“Перед оборонно-промисловим комплексом, перед нашими вченими і конструкторами було поставлено завдання забезпечити виробництво українських ракет без жодної комплектуючої, виробленої в Російській Федерації. Оборонпром разом із науковцями гідно виконали його”, – цитує секретаря прес-служба РНБО.

“Ми розпочали вогневе випробування ракет українського виробництва, і сьогоднішній пуск продемонстрував, що наша ракета повністю виконала планове завдання і влучила точно в заплановану ціль”, – зазначив Турчинов.

Турчинов - українська керована ракета

Він підкреслив, що, на відміну від російського аналога, ракета українського виробництва керована, “що дозволяє значно підвищити ефективність її застосування”.

За словами секретаря РНБО, це не єдина ракетна програма, над якою працюють українські вчені та оборонпром. “Ми готуємо до застосування потужні та ефективні ракети, які надійно захищатимуть нашу країну”, – сказав Олександр Турчинов.

Після успішних випробувань секретар РНБО України провів нараду з провідними конструкторами та керівниками підприємств ОПК, які в кооперації здійснюють виробництво українських ракет. Нарада була присвячена питанням уточнення графіку подальших випробувань і налагодження серійного виробництва, зазначається в повідомленні.

Читайте також:
Україна планує запуски власних бойових ракет, вироблених без російських деталей

Майже вся українська “оборонка” подолала критичну залежність від Росії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна