СБУ завершила розслідування проти ватажка “ЛНР” Плотницького у справі Савченко

 

Слідчі Служби безпеки України завершили заочне досудове розслідування кримінального провадження за підозрою ватажка терористичної організації “Луганська народна республіка” Ігоря Плотницького у скоєнні низки злочинів.
Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, Плотницький обвинувачується у вчиненні терористичного акту за попередньою змовою з групою осіб. Спільно з організованою злочинною групою він також брав участь у викраденні та незаконному позбавленні волі старшого лейтенанта Збройних сил України Надії Савченко, її незаконному переправленні через державний кордон.

У рамках кримінального провадження розслідувалося скоєння ватажком “ЛНР” злочинів, передбачених ч. 2 ст. 258 (теракт), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) та ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України.

За дорученням прокуратури Києва сторонам кримінального провадження повідомлено про завершення досудового розслідування та відкрито його матеріали для ознайомлення.

Найближчим часом кримінальне провадження проти Плотницького буде направлено з обвинувальним актом до суду.

Як відомо, Донецький міський суд Ростовської області в Росії сьогодні засудив Савченко до 22 років ув’язнення за нібито вбивство російських журналістів, які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків. Також суд присудив Савченко штраф у 30 тис. рублів за “незаконний перетин кордону”, хоча насправді вона була викрадена й вивезена до Росії.
Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили луганські бойовики, які потім примусово переправили її до Росії.

Читайте також:
В Україні вперше судитимуть “міністра ДНР”. Заочно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна