Порошенко: На цьому тижні я підпишу указ про демобілізацію четвертої хвилі

 

Президент Петро Порошенко пообіцяв упродовж поточного тижня підписати указ про демобілізацію четвертої хвилі мобілізованих.

Про це він сказав, виступаючи в Нацональному університеті оборони, який транслював телеканал “112 Україна”.

Глава держави при цьому зазначив, що рамках чергової мобілізації до ЗСУ планується мобілізувати від 5 до 10 тисяч військовозобов’язаних запасу.
За його словами, йдеться про істотне скорочення планів з мобілізації.

“На сьогодні “пожежний” етап комплектації ЗСУ завершено. Ще раз підкреслюю, що на цьому тижні мною буде підписано указ про демобілізацію. Буде відправлено додому 45 тис. військовослужбовців. Причому мобілізація буде обмежена цифрою до 5 або 10 тис. осіб”, – заявив Порошенко.

Читайте також:
Міноборони: Найближча хвиля мобілізації буде в 3-4 рази меншою, ніж попередні

“Ще раз підкреслюю, що моя задача – щоб левова частина комплектації (частин і підрозділів) відбувалася через контрактну складову”, – сказав президент, нагадавши, що влада робить все для підвищення привабливості служби за контрактом.

Як писала Новинарня, раніше міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що демобілізація військовослужбовців із лав Збройних сил України, мобілізованих у четвертій хвилі, пройде в кінці березня та в квітні 2016 року.
Він також зазначив, за два місяці 2016 року понад 9 тисяч військовослужбовців прийшли на контрактну службу в ЗСУ, і ця тенденція продовжується”.
“Ми сподіваємося, що щомісяця контракти будуть підписувати 5-7 тисяч осіб”, – зауважив Полторак.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна