Опозиційний блок має найвищий рейтинг серед партій, – опитування Центру Разумкова

 

Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, найбільше голосів міг би здобути “Опозиційний блок”. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного “Центром Разумкова” наприкінці лютого.

На запитання, за яку політичну силу вони віддали б свій голос, якби вибори відбулися найближчої неділі, 11,3% респондентів, які планують узяти участь у виборах, обрали “Опозиційний блок”.

Майже стільки ж набрали “Самопоміч” (11,2%) та Блок Петра Порошенка (11,1%).

ВО “Батьківщина”, яка в нещодавньому опитуванні від Київського міжнародного інституту соціології лідирувала серед симпатій виборців зі значним відривом, за даними “Центру Разумкова” посіла тільки четверте місце з 9,1% голосів серед тих, хто планує йти на вибори, й 6,7% – серед усіх опитаних (згадані дані КМІСу стосуються всіх опитаних респондентів).

Також подолати прохідний 5-відсотковий бар’єр можуть Радикальна партія Олега Ляшка (6,6%) і поки що не зареєстрований як політична партія “Рух за очищення” Міхеїла Саакашвілі (5,8%).

Серед інших політичних сил симпатії виборців розподілилися так:
ВО “Свобода” набрала б 3,7%, УКРОП – 2,7%, “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка – 2,9%, “Народний фронт” Арсенія Яценюка та “Наш край” – по 2,0%, “Правий сектор” – 1,6%, Національний рух Дмитра Яроша – 1,1%, “Відродження” – 1,6%, партія “Ліва опозиція” (КПУ та ПСПУ) – 1,4 %.

За абстрактну “партію учасників АТО” проголосувало б 2,3% респондентів, що збираються прийти на виборчі дільниці.

Ще 16,3% опитаних не змогли визначитися з відповіддю.

Читайте також:
Понад 43% українців хочуть перевиборів парламенту.
Лідери симпатій – “Батьківщина”, “Опоблок”, БПП

Серед кандидатів у президенти лідером симпатій виявився чинний глава держави Петро Порошенко – за нього готові проголосувати 14,7% респондентів, що планують узяти участь у виборах.

На другому місці – Юлія Тимошенко (9,5%), на третьому – мер Львова Андрій Садовий (8,9%).

Лідер “Опозиційного блоку” Юрій Бойко набрав би 6,5%, Анатолій Гриценко – 6,3%, Олег Ляшко – 5,2% голосів.

За Дмитра Яроша готові проголосувати 2,6% респондентів, за Сергія Тігіпка – 2,3%, за Петра Симоненка – 1,5%.

Іще 24,4% серед тих опитаних, що планують узяти участь у виборах, не змогли відповісти на запитання, за кого проголосують.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 24 лютого 2016 року. Було опитано 2021  респондента віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Читайте також:

Якби вибори відбулися зараз, президентом стала б Тимошенко

Найбільше громадян хочуть бачити прем’єр-міністром Тимошенко

Лютневі 2016 рейтинги партій на дострокових виборах парламенту.
Дані КМІС і Горшеніна суттєво розійшлися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна