Надзвичайна ситуація в Брюсселі: після вибухів закрито аеропорт, ще один теракт – у метро

 

В аеропорту Брюсселя “Завентем” сьогодні, 22 березня, близько 8-ї години ранку пролунало два потужні вибухи. Про це повідомляє бельгійське видання RTBF із посиланням на свідчення очевидців, серед яких – дружина депутата федерального парламенту Жоржа Даллемана.

Точна кількість жертв та постраждалих наразі невідома, західні ЗМІ пишуть про щонайменше 13 загиблих та кілька десятків поранених.

За попередньою інформацією, вибухи відбулися в залі вильотів, біля стійки реєстрації компанії American Airlines.

З приміщення евакуюють людей, аеропорт повністю закрито для вильоту й прильоту літаків. Ті рейси, які мали приземлитися в Брюсселі, перенаправляють у сусідній (“лоукостовий”) аеропорт “Шарлеруа”.

“Активовано план надзвичайної ситуації. Ми отримали інформацію, що можуть бути ще вибухи, але це ще не підтверджено. Аеропорт закрито”, – сказав міністр-президент Брюсселя Руді Вервоорт.

Свідками вибухів до брюссельському аеропорту стали учасники делегації депутатів Верховної Ради України, яка перебувала на парламентських слуханнях у Європарламенті. Про це повідомила у своєму “Фейсбуці”народний депутат Олена Сотник.

“Теракт в аеропорту Брюсселя, на другому поверсі в частині відправлення рейсів. Багато постраждалих.
Українська делегація стала випадковим свідком, нас евакуювали з потягу. Все ок, але страшно тільки від того, що це в центрі Європи”, – написала Сотник.

Як повідомляє BBC News із посиланням на Het Laatste Nieuws, було виявлено ще й інші, незадіяні бомби.

Тим часом надходить інформація про вибух у брюссельському метро – на станції Мальбек, розташованій неподалік від будівлі ЄС.

Як повідомляє МЗС, для громадян України, що перебувають у Брюсселі й можуть потребувати допомоги чи інформації у зв’язку з надзвичайною ситуацією, відкрито гарячі телефонні лінії:
Посольства України в Бельгії: +320476257735
МЗС України: +380442381777,  +380442381657

Вибухи пролунали через чотири дні після арешту в Брюсселі Салаха Абдельсалама – головного підозрюваного в організації терактів у Парижі восени 2015 року, в результаті яких загинуло близько 130 людей.

Після затримання Абдельсалама повідомлялося, що він готував серію терактів у столиці Бельгії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна