Ансамбль “Сухішвілі” виконав перед екс-посольством РФ військовий танець із синьо-жовтим прапором на підтримку Надії Савченко. ВІДЕО

 

Національний ансамбль Грузії “Сухішвілі” ввечері 21 березня виконав грузинський військовий танець на підтримку Надії Савченко перед колишнім посольством Росії у Тбілісі.

Про це повідомив у своєму “Фейсбуці” попередній президент Грузії, а нині – голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі. Він також додав відео цієї акції, відзняте телеканалом “Руставі-2”.

თავისუფლება ნადია სავჩენკოს

სუხიშვილების ხორუმი რუსეთის საელჩოსთან – თავისუფლება ნადია სავჩენკოს!http://rustavi2.com/ka/news/42390

Опубліковано Rustavi 2 21 березень 2016 р.

У коментарях до допису користувач із Грузії Гіоргі Каландія зазначив, що танець, який із прапором України виконали учасники “Сухішвілі”, називається хорумі.

І додав: “Цей танець ми виконаємо цей танець на руїнах Кремля!”.

На будівлю колишнього посольства РФ проектувалося зображення Надії Савченко із підписом FREE Savchenko.

Посольство Росії в Грузії ліквідовано у вересні 2008 року в результаті розриву дипломатичних відносин між двома країнами після воєнного конфлікту й окупації Російською Федерацією грузинської території – Південної Осетії та Абхазії.

Нагадаємо, у понеділок, 21 березня, в Донецькому міському суді Ростовської області РФ почалося оголошення вироку незаконно ув’язненій Надії Савченко.
Очікується, що зачитування вироку триватиме два дні, тобто вирок буде оголошено сьогодні, 22 березня.

Після того, як вирок набуде чинності Савченко має намір відновити сухе голодування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна