ЗМІ: 22 березня у Києві поховають останки Георгія Гонгадзе

У вівторок, 22 березня, в Києві відбудеться похорон убитого 16 років тому журналіста Георгія Гонгадзе. Про це повідомила журналістам адвокат його вдови Мирослави Гонгадзе, Валентина Теличенко, інформує “Детектор медіа”.

“22 березня Георгія Гонгадзе буде поховано на території Церкви Миколи Набережного. Відспівування та прощання розпочнеться близько 12:00”, – розповіла адвокат.

Вона також зазначила, що під час поховальної церемонії жодних виступів політиків чи інших світських осібне передбачено. І наголосила, що родина покійного просить журналістів не звертатися по коментар, а фотографів та операторів – “дотримуватися дистанції”.
У самій церкві фото- та відеозйомку заборонено.

Напередодні поховання, 21 березня, президент Петро Порошенко передав удові Георгія Гонгадзе Мирославі його нагороду Героя України.
Це звання ще 23 серпня 2005 року своїм указом присвоїв Гії (посмертно) Віктор Ющенко, який на той час обіймав посаду президента.

“Гія б пишався цим званням. Він багато разів казав мені, і публічно, що готовий віддати життя за Україну. Я сказала президенту, що якби Гія був живий, він однозначно сьогодні був би на Східному фронті”, – написала Мирослава Гонгадзе у “Фейсбуці”.

Дякую Президенту Порошенку за увагу до памяті Гергія. Для мене символічно зараз отримати нагороду Героя Украіни присвоєн…

Опубліковано Myroslava Gongadze 21 березень 2016 р.

Журналіст, засновник інтернет-видання “Українська правда” Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати зниклому журналістові.
У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать Гонгадзе.

За вбивство Георгія Гонгадзе засуджено до довічного ув’язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, чий вирок набув чинності в січні 2016 року, та засуджено до різних строків позбавлення волі колишніх співробітників міліції Миколу Протасова (13 років позбавлення волі), Валерія Костенка та Олександра Поповича (12 років позбавлення волі), чиї вироки набули чинності в березні 2008 року.

Замовників убивства Георгія Гонгадзе досі не знайдено та не притягнуто до відповідальності, хоча це обіцяли зробити всі президента та всі глави МВС і ГПУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна