Три смерті бійців АТО за день. Двоє підірвалися на фугасі під Авдіївкою, один помер у США

 

У зоні антитерористичної операції впродовж минулої доби, 20 березня, двоє українських вояків загинули та ще двоє дістали поранення. Про це під час брифінгу в Українському антикризовому центрі повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

“Протягом минулої доби в зоні АТО двоє українських військовослужбовців загинули, двоє дістали поранення. Зокрема, двоє бійців, рухаючись вантажівкою, загинули внаслідок підриву на вибуховому пристрої”, – підтвердив полковник Лисенко.

За його словами, ще двоє дістали поранення в ході обстрілів в Авдіївці та Луганському.

 

Дещо раніше відомий волонтер Яна Зінкевич повідомила у “Фейсбуці“: “Сьогодні близько 3:00 терміново викликали на одну з позицій у промзону [під Авдївкою]. По дорозі втратили колесо, далі добиралися разом із військовими медиками. Від позиції перебіжками метрів 150-200 в обхід дороги… Підірваний протитанковим фугасом ЗіЛ, розірваний на шматки. Кабіна геть згоріла. Два 200-х (загиблих), тіла хлопців у жахливому стані. Забрали медики ЗСУ”.

 

На брифінгу речник АП повідомив, що в шпиталі міста Нью-Хейвен, штат Коннектикут (США) помер український військовий, який проходив там лікування. Його було важко поранено в районі Щастя ще в листопаді 2014 року.

За повідомленням штабу АТО, загалом протягом 20 березня зафіксовано 32 обстріли позицій ЗСУ з боку бойовиків, 28 з них – на Донецькому напрямку, 2 – на Маріупольському, 1 – на Луганському.

“Після відносного затишшя та зменшенням кількості обстрілів протягом минулої ночі (з 19 на 29 березня) та до обіду російські найманці після 14:00 активізувались”, – констатував прес-центр штабу.

“Близько 16:00 ДРГ російських найманців чисельністю до 5 осіб наблизилась до позицій сил АТО поряд з Новотроїцьким та обстріляла їх з АГС і стрілецької зброї. Отримавши гідну відповідь від українських бійців, ворог відступив.
По наших позиціях в районі Авдіївки бойовики близько 20:00 відкрили вогонь з танка та здійснили 12 пострілів, згодом долучили БМП, зенітну установку та гранатомети”, – повідомив штаб АТО, навівши також звичний перелік обстрілів із мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, протягом 19 березня було також зафіксовано 32 обстріли, але без загиблих і поранених з нашого боку.

Читайте також:
Біля Авдіївки затримали інформатора бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна