Штайнмайєр їде до Москви вимагати звільнення Савченко

 

Франк-Вальтер Штайнмайєр – міністр закордонних справ Німеччини, яка головує в ОБСЄ, – під час свого візиту до Москви порушить тему судового процесу у справі Надії Савченко. Про це заявила представник МЗС Німеччини Завсан Шеблі, передає ТАСС.

“Обвинувальний вирок щодо Савченко – результат процесу, який, відповідно до того, що ми знаємо, суперечить основним правовим нормам. На переговорах у Росії ця тема точно стоятиме на порядку денному”, – зазначила Шеблі.

За її словами, на 23 березня в Москві запланована зустріч міністра Франка-Вальтера Штайнмайєра з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

“Ми готові направити німецьких лікарів до Савченко, ми підтримуємо контакти з російською стороною щодо цього”, – повідомила Завсан Шеблі.

У свою чергу офіційний представник німецького кабміну Штеффен Зайберт зазначив, що, на думку уряду ФРН, “процес над Савченко суперечить букві і духу Мінських домовленостей”.
“Оскільки, згідно до “Мінська”, була досягнута домовленість про обмін заручниками і полоненими”, – зазначив Зайберт.

Читайте також:
Надія Савченко має намір поновити сухе голодування
через 10 днів після вироку, – адвокат

Дружина Порошенка попросила Мішель Обаму долучитися до звільнення Савченко

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня, суд у Донецьку Російської області почав зачитувати вирок у справі української військової Надії Савченко.
При цьому ФСБ Росії не пропустила на територію РФ члена Парламентської асамблеї Ради Європи, учасницю переговорів у Мінську Ірину Геращенко, яка прямувала на суд у складі групи депутатів ВР України. Геращенко отримала заборону на в’їзд до РФ на 5 років.

На суд приїхали 17 дипломатів із Євросоюзу і США, повідомила депутатка від БПП Ірина Луценко, присутня в Донецьку (РФ).

Після перерви в зачитуванні вироку до зали суду не пустили українських дипломатів і народних депутатів, однак через годину вони таки змогли потрапити в зал, де зачитують вирок. Про це у своєму “Твіттері” повідомив нардеп Олексій Рябчин.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна