Росія формує 50-й “гумконвой” для Донбасу, посилений бронетехнікою

 

Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії приступило до формування 50-ї автоколони з “гуманітарною допомогою” для окупованих районів Донбасу. Про це повідомили у прес-службі МНС Росії, передає ТАСС.

“Сьогодні о 6-й годині ранку (5:00 за київським часом) із Ногінського рятувального центру МНС Росії в Ростовську область вирушили вантажні автомобілі, які увійдуть до складу чергової автомобільної колони з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей”, – ідеться в повідомленні.

У Донському рятувальному центрі МНС Росії до вантажних автомобілів з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів. Формування колони завершиться в Донському рятувальному центрі 23 березня, і наступного дня вона в’їде на окуповану територію Донбасу.

У МНС Росії повідомили, що колона доставить більше 1,1 тис. тонн “гуманітарних вантажів”.
Стверджується, що серед них продукти харчування: консерви, борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, каші, масло, пюре, соки. Колона також доставить насіння сільськогосподарських культур для весняної посівної кампанії в ОРДЛО.

Водночас іншу сторону російських гумконвоїв показав у своєму “Твіттері” адвокат Надії Савченко Микола Полозов. Він розмістив у мікроблозі фото важкої бронетехніки на залізничних платформах і прокоментував:
“Ростовська область готується до посівної. Новітня сільгосптехніка на марші”.

Слід зазначити, Росія направляє в зону бойових дій на Донбасі так звані “гуманітарні конвої” починаючи з серпня 2014 року. Митну й прикордонну служби України до огляду цих вантажівок не допускають.
Українські правоохоронці заявляли про отримання доказів того, що у вантажівках серед ящиків з продуктами харчування була зброя, боєприпаси та протитанкові гранати. У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої “гуманітарної допомоги”.
Повідомлялося також, що на зворотньому шляху “конвої” вивозять демонтовані підприємства з окупованого Донбасу, інші матеріальні цінності з окупованих територій, загиблих російських солдатів.

Дві колони 49-го “гумконвою” у складі 101 автомобіляпройшли через російські пункти пропуску “Донецьк” і “Матвєєв Курган” на в’їзд в Україну 18 лютого ц.р.

Читайте також:
Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

За даними розвідки, окупанти вивозять до РФ ще два заводи Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна