Правозахисники два тижні не можуть з’ясувати місцезнаходження політв’язня Сенцова

 

Упродовж двох тижнів залишається невідомим місцезнаходження незаконно засудженого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова, якого в ніч на 7 березня етапували з Челябінська.
Про це в соцмережі повідомила член громадської спостережної комісії Російської Федерації в Челябінську Тетяна Щур.

“Шановні колеги, правозахисники, громадські спостерігачі, особливо ті, що працюють в областях на маршруті передбачуваного проходження етапу Олега Сенцова з Челябінська до Якутії, в першу чергу – Курганської, Омської, Новосибірської! Ось уже два тижні нам не відоме місцезнаходження Олега Сенцова. Після того, як в ніч із 6-го на 7 березня з незнайомого номера прийшло повідомлення про те, що Олег етапований із Челябінська, відомостей про нього не надходило”, – написала правозахисниця.

Тетяна Щур звернулася до правозахисників із пропозицією подати запити до регіональних управлінь виконання покарань в РФ про те, чи не перебуває Сенцов Олег Геннадійович, 1976 року народження, в слідчих ізоляторах даного регіону.

Один із користувачів “Фейсбуку” в коментарі до посту Тетяни Щур вказав, що з’явилася інформація, ніби Сенцов 16 березня був відправлений літаком до слідчого ізолятора Якутська.

Нагадаємо, український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі, перебував у СІЗО Челябінська на пересилці наприкінці лютого й мав розмову з правозахисниками.

Читайте в “Новинарні“:
Політв’язень Сенцов на етапі в Якутію:
“За цього режиму правосуддя в РФ неможливе”. ВІДЕОІНТЕРВ’Ю

Уже після цього в Україні митець-патріот став лауреатом Шевченківської премії 2016 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна