У Туреччині знову теракт: від вибуху в Стамбулі загинуло щонайменше 5 людей

П’ятеро людей загинуло і щонайменше 36 отримали поранення в результаті теракту, здійсненого терористом-смертником сьогодні, 19 березня, у центрі Стамбула. Вибуховий пристрій було задіяно біля будівлі адміністрації району Бейоглу, повідомляє турецьке видання Hurriyet.

За словами міністра охорони здоров’я Туреччини Мехмета Муззіноглу, серед поранених, крім турецьких громадян, є 12 іноземців, з них 6 – громадяни Ізраїлю, 2 – Ірландії та по 1 – Німеччини, Ісландії, Ірану й ОАЕ.

Як повідомив генеральний консул України у Стамбулі Василь Боднар у “Фейсбуці”, українських громадян серед загиблих та постраждалих немає.

Як повідомило агенції Reuters високопоставлене джерело в турецькій владі, в організації вибуху підозрюють активістів Робітничої партії Курдистану.

Зазначається також, що терорист, імовірно, планував задіяти вибуховий пристрій у більш людному місці, але підірвався раніше, злякавшись поліції.

Як писала Новинарня“, в результаті масштабного теракту 13 березня у столиці Туреччини Анкарі загинуло 37 і отримали поранення 125 людей. В організації теракту підозрюють смертницю з Робітничої партії Курдистану.
Наступного дня Туреччина почала операцію проти курдських повстанців на південному сході країни і в Іраку.

Попередній теракт в Анкарі було скоєно 17 лютого, тоді загинуло 28 людей.
А 18 лютого жертвами вибуху на південному сході країни стало 7 військовослужбовців.

У січні стався вибух у Стамбулі на площі Султанахмет, загинуло 10 людей, майже всі – іноземні туристи.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна