Міноборони відреагувало на скаргу у Facebook: бійців на полігоні стали краще годувати

 

Міністерство оборони відреагувало на допис військовослужбовця ЗСУ, який у своєму “Фейсбуці” поскаржився на те, що їх на полігоні у Львівській області погано годують. Про це МО також прозвітувало на своїй офіційній ФБ-сторінці.

“Днями у соціальних мережах та засобах масової інформації поширився обурливий допис військовослужбовця Збройних Сил України Юрія Темченка щодо поганого харчування на полігоні у Львівській області.
Юрій зазначив, як товариші по службі переконували його, що з-за цього “посту” змін на краще не відбудеться. А армійські старожили пророкували йому пекло. Але, справедливий та принциповий патріот, онук Героя Радянського Союзу Юрій Темченко все ж не злякався цих прогнозів”, – сказано в дописі Міноборони (лексику та орфографію збережено).

Але 17 березня механік-водій 80-ї окремої аеромобільної бригади Темченко написав новий пост, у якому повідомив, що на його повідомлення особисто звернув увагу міністр оборони, після чого ситуація з харчуванням змінилася на краще.

Армейские старожилы пророчили мне ад…Сослуживцы убеждали, что ничего не добьюсь…На мой пост обратили внимание мини…

Опубліковано Yuriy Temchenko 17 березень 2016 р.

“Якість харчування стала з хворої голови на здорові ноги. Нарешті я знову можу констатувати: нас смачно годують. Саме в такі моменти, я з радістю визнаю системні зміни”, – написав Юрій.

Як повідомляють у Міноборони, в цьому справді є безпосередня заслуга міністра Степана Полторака, який “тримає принципову позицію щодо дотримання прав військовослужбовців, забезпечення гідного соціального захисту захисників Батьківщини, від солдата до офіцера”.

У повідомленні зазначається, що після допису Темченка зі скаргою на харування міністр “негайно доручив” Військовій службі правопорядку в ЗСУ, а також профільним департаментам та управлінням Міноборони й Генштабу розібратися в ситуації. Результатом стали позитивні зміни, за які “бійці дякують міністру”.

При цьому свій обурений пост, який викликав такий резонанс, Темченко або видалив, або закрив “тільки для друзів”.
У тому дописі він, зокрема, розповідав, що українських військових у Гвардійському містечку Яворівського полігону годують так: “сіро-коричнева однорідна маса, по запаху нагадує гречану кашу, хлібні тефтелі з м’ясним присмаком, коричнева вода і пиріжок із повидлом”.

Тоді як меню американських військових, які живуть у Центральному містечку на тому самому полігоні, за словами бійця, було значно різноманітнішим: “яблука, апельсини, банани, ківі, вирізки з огірків, помідорів, болгарський перець, салат з капусти білої з ананасами, салат з капусти синьої, корейська морква, шоколадний і білий бісквіти, шарлотка з яблуками, пиріжки з сиром, суп-пюре грибний, спагеті, рис з овочами, смажені реберця, риба в клярі, смажені стегенця, чай, кава, яблучний сік”.

Читайте також:
Міністр оборони оголосив покарання штабним воєначальникам,
винним у бунті 53-ї бригади

Перший аукціон із постачання продуктів для експерименту з харчуванням у ЗСУ виграла компанія METRO Cash & Carry Ukraine

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна