Канада розширила санкції проти Росії, охопивши “Калашникова”, “МЗС ДНР” та Ялтинську кіностудію

 

Уряд Канади запровадив додаткові санкції щодо фізичних і юридичних осіб за діяльність, пов’язану з російською агресією проти України. Про це йдеться у заяві на сайті канадського уряду.

До розширеного списку санкцій додаткового внесли 10 російських компаній та імена двох російських громадян. Відтепер їхні активи заморожені, також заборонено вести з ними будь-яку комерційну діяльність.

“Сьогоднішні кроки підтримують більш широкі міжнародні зусилля, спрямовані на пошук дипломатичного вирішення кризи в Україні”, – сказав міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, Діон зазначив, що санкції не будуть зняті, доки Росія повністю не виконає свої зобов’язання по мінським домовленостями.

До розширеного списку санкцій Канади включені “Інвестиційний республіканський банк” (“Інресбанк”), “Московський обласний банк” (“Мособлбанк”), ВАТ “Волгограднефтемаш”, АТ “Іжевський механічний завод”, АТ “Іжмаш”, АТ “Технопромекспорт”, АТ “Технодінаміка холдинг”, АТ “Техмаш”, АТ “Руселектронікс” та АТ “Швабе Холдинг”.

У списку також дві фізичні особи – Едуард Іоффе і Олександр Омельченко. На сайті концерну “Калашников” повідомляється, що Іоффе – заступник генерального директора з комерційних питань, а Омельченко – директор з продажів на експорт.

Також до санкційного списку потрапили троє громадян України й чотири українські компанії, розташовані в окупованому Криму.

Громадяни України: голова федерації профспілок так званої “ЛНР” Олег Акімов, “міністр іноземних справ” так званої “ДНР” Олександр Кофман та керівник ансамблю “Русь” із Севастополя Петро Савченко.
Серед українських компаній, які потрапили під додаткові санкції Канади, – морські порти Феодосії, Євпаторії та Ялти, а також Ялтинська кіностудія.

Читайте також:
Лікарі 4-ї канадської місії в Україні допомогли сотні поранених в АТО й на Майдані

Міністр оборони Канади оцінив реформи ЗСУ
та центр миротворчості на Яворівському полігоні

Меркель і Олланд пообіцяли тримати санкції проти Москви
до повного виконання “Мінська”

США знімають санкції з “Укрспецекспорту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна