У Донецьку ФСБ формує “антитерористичний спецназ ДНР”, а у відсутніх “мобілізують” майно

 
В окупованому Донецьку представники Федеральної служби безпеки Росії РФ формують “антитерористичний спецназ” так званої “ДНР”.
Про це на своїй сторінці в соцмережі написав координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат Дмитро Тимчук.

“У Донецьку йде формування “антитерористичного спецназу “ДНР”. Формування проводиться “фахівцями” ФСБ РФ. Всі заходи щодо формування нового підрозділу здійснюються в умовах суворої секретності. Одночасно в керівництві “ДНР” спалахнули суперечки з приводу підпорядкування створюваного “спецназу” бойовиків – керівництву “МДБ ДНР” чи особисто ватажкові “ДНР” Олександру Захарченку. Наразі формування йде під контролем “МДБ”, – повідомив Тимчук.

У Донецьку під контролем керівництва “міністерства оборони ДНР” створена комісія з “мобілізації нерухомого майна” (промислових будівель, об’єктів підприємств та ін.) для потреб “міністерства оборони”. Комісія збирає пакет документів, що підтверджують право власності на нерухоме майно. До вказаного пакету документів обов’язково додається письмова згода або незгода власника на розташування в межах його власності військових підрозділів “ДНР”. У разі незнаходження власника нерухомого майна на території “ДНР”, а також відсутність реєстрації в “податкових органах ДНР”, майно автоматично підлягає мобілізації.

“Так, в н.п. Горлівка акціонери ЗАТ «Стирол» (крім Дмитра Фірташа) дали згоду на мобілізацію окремих будівель на території підприємства. У Донецьку мобілізації підлягають окремі будівлі ВАТ «ДЗСК». Тут планується розмістити 11-й полк «1-го армійського корпусу» (раніше на території підприємства базувався 10-й полк, який пограбував раніше зайняті приміщення, а 11 березня 2016 року на територію підприємства прибули озброєні бойовики і під загрозою застосування вогнепальної зброї щодо цивільних охоронців (жінок), за допомогою вантажного автомобіля зламали в’їзні ворота та викрали два вантажні напівпричепи. За даними фактами триває перевірка представниками «силових відомств» «ДНР»)”, – повідомляє Тимчук.

Також, за даними “Інформаційного спротиву”, “міністр оборони ДНР” Володимир Кононов відвідав Москву. Мета візиту – узгодження фінансування бандформувань “ДНР” та отримання грошових коштів як для виплат заборгованості по грошового утримання бойовиків, так і на погашення заборгованості “військових частин ДНР”, яка накопичилася перед підприємствами тепло-, енерго-, газо- і водопостачання, а також податку на землю в період з 1 травня 2015 року.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».В связи с работой в районе Авдеевки представителей ОБСЕ, в да…

Опубліковано Dmitry Tymchuk 18 березень 2016 р.

 

Читайте також:
ГУР: У Донецьку конфісковане в переселенців житло
роздають російським найманцям “армії ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна