“Коп” не по формі проти водія маршрутки. Історія в дорозі

 

Богдан Пацкань
інспектор патрульної поліції міста Києва, громадський активіст

(FB)

Cьогодні, їдучи в маршрутці з Броварів до Києва, бачу, що правила дорожнього руху для водія – річ відносна.
Cпочатку рух не по смугах (на “Порошинці”, хто знає, в напрямку Києва є дві смуги прямо, крайня права – праворуч, і чимало водіїв їдуть по ній прямо), потім – розмова по телефону (тримаючи його і руці!). Ну й ідилію доповнює кацапський шансон – куди ж без нього…

Я: – Можу я Вас попросити не розмовляти по мобільному – ви порушуєте правила дорожнього руху, до того ж везете пасажирів.
Водій (агресивно, по-хамськи): – Зараз ти вийдеш на слєдующій остановці…
Я: – Не вийду! (дістаю посвідчення, показую водію-хамлу) Інспектор патрульної поліції міста Києва, лейтенант поліції Богдан Пацкань. Я вимагаю від вас припинити правопорушення. До того ж, по приїзду до метро “Лісова” ви будете притягнуті до адміністративної відповідальності!

Далі від нього почався “словесний понос” про те, що я не по формі, що краще б ми там наверху людей ловили, наприклад Яценюка, який довів народ до зубожіння.
На його сторону примкнула пенсійного віку пасажирка з вимогами посадити Яценюка і всю ВР (забув їй сказати – що я ж на це завдання і їду)))).

Далі йдуть погрози від водія: “Щас я тобі свою ксіву покажу, ти що пожалієш!!!” (потім він казав захоплено, що працював помічником Медведчука). Налякав, одним словом, їжака голою с*акою…

Далі я набираю 102, викликаю своїх колег, які у формі і мають постанови на метро “Лісова”.

Приїхавши до метро, водій уже починає просити, мовляв, він “осознав”, “відміни заказ – скажи, що вже провів бесіду”, “більше так не буде”.
На що я його запевнив, що я людина слова і дуже сподіваюся, що в подальшому цілком законної вимоги звичайного пасажира дотримуватися вимог правил дорожнього руху буде достатньо, щоб припинити правопорушення, а не погрожувати цьому пасажиру, що його висадять на найближчій зупинці.

Приїхав патруль Деснянського району, я написав відповідне пояснення – водія притягнули до відповідальності за ч. 2 ст. 122 КУпАП, порушення п. 2.9.д ПДР.

Замість висновку: я закликаю всіх моїх колег, коли ви маєте час і в ситуаціях безпечних не “прикидатися шлангами”, коли ви їдете в громадському транспорті у цивільному одязі. Зробіть зауваження водію. Хамить -потратьте 10-15 хвилин вашого часу, викличте патруль, який на службі, притягніть порушника до відповідальності.
Допоможіть бабусі/дудусю кондуктору, коли пихаті пасажири криють тих матом чи хамлять на прохання сплатити за проїзд. Не закривайте очі, коли поперед вас громадяни перестрибують через турнікет.

Коли київська спільнота відчуватиме, що на службі не 500 патрульних поліціянтів, а 2000, три чверті з яких не видно неозброєним оком (в цивільному одязі), – зміни на краще прийдуть в чотири рази швидше!

Або нічого з цього не робіть. Не варто сприймати всі мої ідеї. Бо за них деякі представники начальства патрульної поліції міста можуть зарубати в кар’єрному зростанні…

Читайте також:
Найєм: Скандали в Нацполіції не повинні вбивати оптимізм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна