АТО: один загиблий в ЗСУ й бунт у бойовиків через невиплату зарплати

 

За минулу добу, 17 березня, в зоні проведення антитерористичної операції загинув один український військовослужбовець, ще троє отримали поранення. Про це сьогодні повідомив на брифінгу речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За словами Лисенка, у Гнутовому, внаслідок підриву на вибуховому пристрої, один військовий загинув і двоє отримали поранення. У Новотроїцькому один боєць отримав поранення в результаті мінометного обстрілу.

Нагадаємо, за підсумками 16 березня також повідомлялося про одного загиблого бійця ЗСУ.

Читайте також:
Щоб навколо ДФС і надалі було спокійно, українська сторона пропонує місії ОБСС присилати свій патруль щодня

Загалом за минулу добу в зоні проведення АТО зафіксовано 42 обстріли з боку незаконних збройних формувань зі стрілецької зброї, гранатометів, БМП, 120-мм та 82-мм мінометів. З них 27 – на Донецькому напрямку і 15 – на Маріупольському. На Луганському напрямку було тихо.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків бойовиків і 122-мм РСЗВ “Град” у районах Луганськ, Красний Луч та Горлівка.

Крім того, Головне управління розвідки МОУ інформує про ситуацію серед особового складу окупаційних військ.

“Не дивлячись на заходи, що намагаються вживати командувач 1 АК (Донецьк) генерал-майор ЗС РФ В. Асапов та його заступник по роботі з особовим складом полковник ЗС РФ Є. Чирков, залишається на низькому рівні морально-психологічний стан особового складу 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (ошмсп мп, Новоазовськ, командир полку полковник ЗС РФ Д.Бондарєв)”, – зазначають у ГУР МО.

16 березня ц.р. командир та всі військовослужбовці 3 танкової роти танкового батальйону 9 ошмсп мп подали рапорти на звільнення з військової служби та погрожували знищити танки, якщо командування частини не задовольнить їх вимоги по виплаті заборгованості грошового утримання.

17 березня ц.р., у зв’язку із порушенням заходів безпеки при поводженні зі зброєю, перебуваючи у стані сильного алкогольного сп’яніння, отримав поранення командир артилерійського підрозділу 9 ошмсп мп громадянин Росії старший лейтенант Солоділов Денис Олександрович, 1985 р.н.
Встановлено, що для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва РФ на тимчасово окупованих територіях Сходу України Денис Солоділов направлений під загрозою дострокового звільнення з військової служби (у зв’язку з невідповідністю займаній посаді) з посади командира учбового розрахунку 2 дивізіону 92 ракетного полку (Хомутово, Іркутська обл.) 29 ракетної дивізії (Іркутськ) 33 ракетної Армії (Омськ) ракетних військ стратегічного призначення ЗС РФ. Приводом для такого рішення командування ключового компоненту Стратегічних ядерних сил ЗС РФ стало систематичне зловживання спиртними напоями офіцером-ракетником Солоділовим та сімейне насилля.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна