За добу в АТО один загиблий, двоє поранених і відбита ДРГ

 

Упродовж минулої доби, 16 березня, на Донбасі загинув один український військовий, двоє бійців поранені. Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він зазначив, що на Донецькому напрямку тривають обстріли українських позицій поблизу Зайцевого.
Друга гаряча точка на Донецькому напрямку – Авдіївка. “Ворог веде обстріл переважно зі сходу, це лінія фронту Ясинувата – Мінеральне”, – сказав речник.

Загалом за минулу добу зафіксовано 52 обстріли з боку незаконних збройних формувань. На Донецькому напрямку – 39, на Маріупольському – 11, на Луганському – 2, повідомив прес-центр штабу АТО.

“Опорні пункти в Зайцевому та Авдіївці бойовики обстрілювали найбільше, використавши всі види озброєння, включаючи і заборонену Мінськими угодами зброю – міномети калібру 120 і 82 мм, випустивши при цьому більше 130 мін”,поінформував штаб АТО.

Із протитанкових ракетних комплексів російські найманці вели вогонь по опорних пунктах неподалік Попасної та Троїцького, а з БМП поблизу Луганського та тричі біля Авдіївки.
З гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстріляв наші позиції в Новгородському та Майорську.
На Маріупольському напрямку російські найманці вели вогонь по захисниках Широкіного з мінометів калібру 82 мм, ПТРК та стрілецької зброї.
Ворожі снайпери обстрілювали позиції поблизу Невельського, Мар’їнки та Красногорівки.

О 19.15 поблизу позицій сил АТО в районі Попасної диверсійно-розвідувальна група ворога в складі близько 10 осіб намагалась проникнути у тил нашої території, але була помічена спостерігачем. “Відкривши вогонь на ураження, українські бійці змусили найманців відійти”, – зазначили у штабі.

16 березня ц.р. до н.п. Докучаєвськ переміщено два мотострілецьких та один танковий підрозділи 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ.
З метою дискредитації сил АТО, артилерійськими підрозділами 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) здійснювались обстріли адміністративних будівель (у т.ч. лікарні) у районі н.п. Ясинувата, додали в Головному управлінні розвідки МОУ.

Читайте також:
ГУР: У бойовиків за вчора шість убитих.
Наказ на відкриття вогню під Донецьком давав генштаб ЗС РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна