Відтепер кожен поїзд під Крутами даватиме гудок на честь героїв УНР

 

Кожен потяг, який проходитиме через станцію на Чернігівщині, відтепер даватиме гудок як нагадування про подвиг юнаків армії УНР, які тут у січні 1918-го року стримували наступ більшовицьких військ на Київ.
Про це повідомляє сайт Інституту національної пам’яті.

У лютому 2016 року УІНП звернувся до ПАТ “Українська залізниця” з ініціативою вшановувати пам’ять полеглих крутян та інших захисників України звуковим сигналом, який подаватимуть потяги перед станцією Крути.

“Сьогодні, 17 березня, ми отримали офіційну відповідь, що “Укрзалізниця” підтримала нашу пропозицію. Усі структурні підрозділи регіональної філії “Південно-Західна залізниця” отримали вказівку постійно подавати сповіщальний сигнал потягами при під’їзді до залізничного переїзду, розташованого поблизу села Пам’ятне Борзнянського району Чернігівської області, де розташований Меморіал пам’яті героїв Крут”, – ідеться в повідомленні УІНП.

Читайте також:
У Харкові створили мурал на честь героїв Крут за ескізом художника з “ДНР”

Це були перші українські “кіборги”. Країна відзначає річницю подвигу під Крутами (ВІДЕО)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна