На Дніпропетровщині викрили високопосадових поліціянтів, які “кришували” наркобізнес

 

У Дніпропетровській області викрито групу поліцейських, які “кришували” наркобізнес. Старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції і заступник керівника замість боротьби з наркозлочинністю – очолили її. А організатором розповсюдження наркотиків був начальник райвідділу поліції. Про це у соціальній мережі повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

“Як встановили співробітники внутрішньої безпеки, тільки з однієї підконтрольної особи керівник підрозділу щомісяця отримував 5 тисяч гривень. І таких осіб було мінімум десять. Крім цього, поліцейські, учасники схеми, отримували відсоток c загального прибутку”, – розповіла Деканоїдзе.

За інформацією голови НПУ, після контрольної закупки та затримання вказаних осіб правоохоронці провели обшуки за місцем роботи, а також за місцем проживання їх подільників. Знайдено чималі кошти в різній валюті, кліше для виготовлення грошових знаків, безліч вогнепальної і холодної зброї, патрони, запали до гранат, а також аудіовідеозаписуючі пристрої і прилади для придушення GSM-сигналів.

Затриманих перевірять на причетність і до інших злочинів. “А ми працюємо далі”, – зазначила пані Хатія.

Нагадаємо, вчора стало відомо що в Києві затримали командира роти нових “копів”, який вкрав на місці ДТП 17 тисяч доларів. Цей злочин потягнув за собою кілька відставок і звільнень у столичній новій поліції. Голова НПУ наголосила, що поліція працює публічно й очищатиметься від порушників закону. Хатія Деканоїдзе закликала українців “не мовчати, а повідомляти” про злочини і порушення нової поліції.

Читайте також:
Чому я звільняюся з нової поліції. Пояснення розчарованого

Керівника тервідділу поліції Києва пов’язали на хабарі начальнику в розмірі $10 тис.

Деканоїдзе задовольнила рапорт про відставку
начальника-“сепаратиста” вінницької поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна