У Вінниці затримали іноземного терориста з Сирії

 

У Вінниці Служба безпеки України затримала іноземця – члена міжнародної терористичної організації “Фронт ан-Нусра”, який впродовж 2012-2014 років брав участь у бойових діях на території Сирії. Про це повідомив прес-центр СБУ.

У зв’язку з причетністю до злочинів терористичного характеру чоловік перебував у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу.

Рішенням суду іноземця затримано на 40 діб для вирішення питання про екстрадицію.

Фронт Ан-Нусра (аль-Нусра, або Джабхат ан-Нусра лі-Ахлі-ш-Шам) – ісламістська терористична організація, що діє на території Сирії.
Офіційно є відділенням “Аль-Каїди” на території Сирії та Лівану, але фактично має значну самостійність і власним керівництвом.
Угруповання засноване в січні 2012 року на початку громадянської війни в Сирії. До підйому “Ісламської держави” розглядалося як найбільш агресивна та радикальне угрупування в лавах противників уряду Сирії.
“ФАН” неодноразово брав участь у різних альянсах угруповань, з 2015 року входить до складу “Армії завоювання”.
Фронт ан-Нусра визнаний терористичною організацією Радою безпеки ООН, США, Великою Британією, Канадою, Францією, Саудівською Аравією, Туреччиною, Росією тощо.
Із серпня 2014 року “ФАН” став однією з цілей авіаударів США та їхніх союзників по території Сирії.

 

Читайте також:
Сторони конфлікту в Сирії в основному дотримуються умов перемир’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна