Тепер СБУ викриває тих, хто бере хабарі ЗА ПРИЙОМ на військову службу, а не “відмазується” від неї

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили у Сумській області корупційний механізм прийому на військову службу, організований начальником підрозділу однієї з частин Нацгвардії.
Про це сьогодні інформує прес-центр СБУ.

“Майор разом з підлеглим прапорщиком вимагали 2 тисячі доларів США від місцевого мешканця за сприяння в укладанні контракту на військову службу. Правоохоронці затримали прапорщика у місті під час отримання частини хабара у розмірі 400 американських доларів”, – ідеться в повідомленні.

Судячи з фото, яке супроводжує новину, бійці спецслужби в балаклавах поклали хабарника на землю біля його авто.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище” – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення інших можливих фактів отримання хабарів військовослужбовцями, зазначає прес-центр СБУ.

Читайте також:
Сільська голова намагається понизити зарплати в ЗСУ,
щоб трактористи не тікали на контракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна